h i r d e t é s

Egy karrier vége az Origonál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy karrier vége az Origonál

2020. november 19. - 06:05

 

Megvált az Origo a lenácizott újságírójától

Szalma György, az Origo újságírója - Fotó: Facebook/Momentum

Az Index biztos forrásból úgy értesült, hogy az Origo megvált Szalma Györgytől, akit korábban a Momentum tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt jelentett fel

"Szalma György a horogkeresztes karkötőt a szintén közpénzből működő  PestiTV adásában viselte" - fogalmazott a párt.

Az újságíró Facebook-oldalán reagált a feljelentésre, és tagadta, hogy szélsőséges eszméket vallana:

"Gondolom, már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti TV műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az utazásról, amiről egyébként cikksorozatot is írtam. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkötő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek. Akikben még kérdések maradtak, azoknak szívesen válaszolok. Egyébként minden felelősség egyedül engem terhel!"

Az Origótól távozott újságíró egyébként tényleg járt néhány éve Indiában, erről többrészes cikksorozatot is írt a Mandinerre. Ott ez valóban az egyik legősibb szimbólum, a jelentése jó szerencse. Európában azonban a népirtásokért felelős nemzeti szocialisták használták, így ebben a kultúrkörben egészen máshogy hat. (Index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s