h i r d e t é s

Egy hiánypótló weboldal, ha már tele a puttony a bezártsággal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy hiánypótló weboldal, ha már tele a puttony a bezártsággal

2021. január 04. - 17:46

Élménygyűjtés szempontjából 2020 meglehetősen unalmas évnek számított, és mivel jelenlegi állás szerint ez az állapot még jó pár hónapig biztosan kitart, nem árt, ha az ember talál valamit, amivel életben tarthatja kalandvágyát.

Johannesburg - Forrás: driveandlisten.herokuapp.com

Ebben sokat segíthet Drive & Listen, azaz "Vezess és hallgass" nevű website, amellyel még ha csupán virtuálisan is, de otthonunk kényelméből, Párizstól Miami-ig 'beautókázhatunk' ötven világvárost. A realisztikus hatás kedvéért pedig mindeközben az adott város helyi rádióit, valamint az utcáról beszűrődő - életre utaló - zajokat is hallgathatjuk.

Az isztambuli származású Erkam Şeker a Business Insider munkatársának beszélt arról, mennyire hiányzik neki, hogy ismét hódolhasson szenvedélyének, és mivel szerinte ezzel bizonyára mások is így vannak, remélhetőleg nem csak ő üti majd el idejét az egyébként ingyenesen használható weboldalon. Hozzáteszi: az oldal eleinte a városi vezetést hiányolók körében volt népszerű, manapság viszont az utazás szerelmesei is gyakran felkeresik.

Ha bepötyögjük a site nevét a böngészőbe, a jobboldali legördülő menüből kiválaszthatjuk úti célunkat (Budapest is köztük van, ha valaki éppen azt hiányolná), pár másodperc után pedig már a volán mögött találjuk magunkat, illetve a rádió hangjai is felcsendülnek. Utóbbit - az utcazajjal együtt - tetszés szerint ki-be kapcsolhatjuk. Sőt, sebességet is válthatunk. Mindemellett lehetőségünk van (akár egy kávé árával) támogatni Şeker-t, aki egyébként elmondása szerint napról napra bővíti a látogatható városok repertoárját - írja a Lonely Planet.

Jelenleg az alábbi uticélok közül választhatunk: Amszterdam, Antalya, Barcelona, Peking, Berlin, Budapest, Buenos Aires, Chicago, Curitiba, Delhi, Dublin, Guadalajara, Hawaii, Havanna, Isztambul, Izmir, Kijev, Lauterbrunnen, Liszabon, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Miami, Mumbai, München, Moszkva, New York City, Nizza, Oslo, Párizs, Prága, Rio De Janeiro, Róma, Szaloniki, San Francisco, Sao Paulo, Seattle, Szöul, Szentpétervár, Szingapúr, Stockholm, Tel Aviv, Tokyo, Toronto, Warsó, Wuhan, Jekaterinburg és Zürich. (raketa.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky