fbpx Egy hétig tartott rettegésben egy grizzly medve egy alaszkai táborozót | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egy hétig tartott rettegésben egy grizzly medve egy alaszkai táborozót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy hétig tartott rettegésben egy grizzly medve egy alaszkai táborozót

2021. július 23. - 15:37

 

Egy héten át tartott rettegésben egy grizzly medve egy táborozót az alaszkai vadonban, míg végül a sebesült férfira rátaláltak és kimenekítették - írja a BBC hírportálja.

Forrás: 24.hu

 Az amerikai parti őrség helikopterének legénysége pénteken vette észre a férfi viskójának tetejére írt segítségkérő üzenetet, majd meglátta a fehér zászlót lobogtató táborozót is.
    A helikopter épp egy küldetésre indult, amikor az időjárási viszonyok miatt kénytelen volt letérni az útvonaláról, a legénység ekkor vette észre az SOS-jelzést.
    Jared Carbajal korvettkapitány szerint a férfit megtámadta a grizzly, majd a ragadozó minden éjszaka visszatért a Nome-tól 65 kilométerre lévő táborhelyre.
    A férfi, aki a mellkasán és a lábán is sérüléseket szenvedett, napok óta nem aludt. Telefonon nem tudott segítséget hívni.
    A The New York Times szerint a táborzónak volt fegyvere, de már majdnem kifogyott a lőszerből és a viskó ajtaja le volt szakítva.
    A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a férfi személyazonosságát, de annyit elmondtak, hogy az ötvenes évei végén vagy a hatvanas évei elején jár és a barátai jelentették, hogy nem érkezett haza időben a túráról.
    A férfit kórházba szállították, a sérülései nem életveszélyesek.
    Az alaszkai hal- és vadvédelmi hatóság szerint az amerikai tagállam ugyan a "medvék országa", de ritkán fordul elő, hogy az állatok agresszíven viselkednének. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek