h i r d e t é s

"Egy hete nem tudjuk, hogy mi lesz a munkahelyekkel! - Mire vár Orbán Viktor?"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Egy hete nem tudjuk, hogy mi lesz a munkahelyekkel! - Mire vár Orbán Viktor?"

2020. április 08. - 13:50

 

Orbán Viktor a múlt héten beharangozta, hogy ennek a hétnek az elején “minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi csomagja” jöhet.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tesz Budapesten 2020. április 6-án. A kormányfő mögött Varga Mihály pénzügyminiszter, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b-j). A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre. "Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül; sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök aztán a hét elején bejelentette, hogy majd Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fogja elmondani a részleteket. Aztán jött Palkovics László, aki továbbra sem mondta el, hogy mely cégek, hány embernek, mekkora fizetésre, milyen maximális összeggel és mikor vehetnek igénybe állami bérkiegészítést. Kormányrendelet a mai napig sehol sincs az állítólagos intézkedésekről. - írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, hogy mi történik a kormányban? Miért nem sikerült egy hete - valójában egy hónapja - megalkotni a válságkezelő csomagot? A kormány szándékosan játszik az időhúzásra, hogy minél kevesebb olyan munkahely maradjon, amelynek támogatni fogja a bérfizetését, vagy a hozzáértés hiány okozza a munkahelyek tízezreibe kerülő késlekedést?

Hol van az a kormány a válságban, amely máskor estére még a parlamenten is átviszi a reggel meghozott döntéseit? Mire vár Orbán Viktor, amikor minden nap ezrek veszítik el az állásukat? Miért nincs a kormány a helyén? - veti fel az ellenzéki párt.


 

h i r d e t é s