h i r d e t é s

Egy fillér kártérítést nem fizetett eddig a veronai buszbaleset okozója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy fillér kártérítést nem fizetett eddig a veronai buszbaleset okozója

2023. január 29. - 06:35

Egy forint kártérítést sem fizetett eddig a veronai buszbalesetet okozó sofőr az áldozatok hozzátartozóinak - erről az ATV-nek beszélt az egyik elhunyt rokona.

Forrás: RTL

A sítáborból hazatérőket szállító busz balesete 2017. január 20-án történt, 18 ember halt meg. V. Jánost tavaly októberben hat év börtönre ítélte jogerősen az olasz bíróság. Az ATV cikke szerint eddig semmilyen kártérítést sem fizetett még a veronai buszbalesetet okozó sofőr az áldozatok hozzátartozóinak - nyilatkozta híradónknak az egyik elhunyt rokona. A férfi a televíziónak azt is elmondta, hogy mind az elítélt V. János, mind a baleset idején őt alkalmazó cég vagyonkimentésbe kezdett. 

San Martino polgármestere azóta a borzalmas január 20. óta minden évben megemlékezik az áldozatokról, akik épp kirándulásról tartottak haza, ez még szörnyűbbé teszi ezt a tragédiát, amit azóta sem felejtettünk el és soha nem is fogjuk

- így Szendrei Endre. 

Elmondta, hat éve várják, hogy a jelenlegi ideiglenes állandó emlékhelyük legyen az áldozatoknak a helyen, ahol sokan utoljára látták szerettüket, de továbbra is csak elvi hozzájárulásuk van.

Az ATV felidézi, hogy az eljárás sokáig húzódott. 2020 júniusában a sofőrt, aki elaludt a volánnál, végül 12 év letöltendő börtönbüntetésre és kártérítés megfizetésére ítélte első fokon az olasz bíróság. Az ítélet a kiszabható maximum volt, mivel V. János tudatában volt annak, hogy alvási problémákkal küzd, illetve az indoklás szerint a balesetben elhunyt váltótársát hibáztatta, valamint nem érdekelte a családtagok szenvedése.

További keresetet nyújtanak be

2021 októberében peren kívüli egyezséggel 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítéletet az olasz utakon elhunyt családtagok és áldozatok szövetsége felháborítónak tartja.

A csatorna úgy tudja, hogy az áldozatok hozzátartozói további kereseteket fognak indítani, mivel úgy vélik, V. János munkaidőben követte el cselekedetét, így felelősség terheli az őt alkalmazó céget is. (napi.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!