fbpx Ebből még baj lesz: a jó idő miatt ellepték a parkokat és az utcákat a magyarok | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ebből még baj lesz: a jó idő miatt ellepték a parkokat és az utcákat a magyarok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ebből még baj lesz: a jó idő miatt ellepték a parkokat és az utcákat a magyarok

2020. április 06. - 06:47

 

Március 28-a óta hazánkban kijárási korlátozás van érvényben, ám úgy tűnik, ez sok magyart nem hat meg, továbbra is csoportosan bandáznak a jó időben. - írja a ripost.hu.

Ez a fotó még korábban készült, de a beszámolók alapján a kijárási korlátozás alatt is hasonló a helyzet a multikban Fotó: Ripost

Néhány napja már a ripost is megírta: több mint ezer embert kellett eddig a hatóságoknak figyelmeztetniük a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt, de sokakat már meg is büntettek, a bírság összege akár 500 ezer forint is lehet!

Tudjuk, hogy a korlátozás ugyan még nem tilalom, de tényleg vissza akarunk élni ezzel?

– tette fel a kérdést a Ripost egy felháborodott olvasója, Mónika.

A fiatal hölgy azt is elmondta: pénteken – három hét otthoni, önkéntes karantén után – el kellett mennie bevásárolni, és pechjére egy multit választott.

Le kellett volna fotózni, ami ott volt: nemhogy a másfél métert nem tartották be az emberek, konkrétan tömeg volt. De őszinte leszek, nem a fotózás jutott eszembe, hanem a menekülés: amint megláttam azt az irdatlan sok embert, azonnal hátat fordítottam a boltnak!

– folytatta Mónika, majd hozzátette: egy kerületi kisboltban vette meg végül a legszükségesebb dolgokat.

A ripost munkatársai azonban tegnap délután a Margitszigeten, a Jászai Mari téren és a Városligetben ugyanezt tapasztalták: tele vannak az utcák, a parkok és a sportpályák, mintha megszűnni látszana az emberek elővigyázatossága, rengetegen sétálnak, kirándulnak, sportolnak csoportosan odakint a jó időben.

Forrás: ripost.hu

A kijárási korlátozás legfontosabb elemei egyébként, hogy csak halaszthatatlan ügyek miatt hagyjuk el otthonunkat, és mindig tartsunk másoktól 1,5 méteres távolságot. Nos, a fotók tanúságai alapján ez nem nagyon sikerül a magyaroknak.

Forrás: ripost.hu

ITT egyébként összeszedték a legfontosabb pontokat, mit kellene betartanunk.

ripost.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s