h i r d e t é s

Dunaferr: Zsoldosok készültek gyárfoglalásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dunaferr: Zsoldosok készültek gyárfoglalásra

2021. április 17. - 07:51

 

Vádiratnak beillő közleményt adtak ki. 

A Dunai Vasmű főbejárata, Domanovszky Endre freskójával - Forrás: Akutyambuksi / wikipedia

A cég köszönetet mondott a rendőrségnek. Vádiratnak beillő közleményt adtak ki a kisebbségi tulajdonos ellen. - írja a 24.hu

Mint korábban megírtuk, hatalmas rendőrségi készültséget volt  Dunaújvárosban, a Vasmű környékén és a város bevezető útjain.  Pintér Tamás polgármester lapunknak azt mondta, ötven, biztonsági embernek tűnő személy próbált bejutni a gyárba.

Éjszaka a Dunaferr közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör fizikai agresszióra készült, toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet.

A feltűnően sok, kopaszra borotvált, militáns benyomást keltő férfiak csapatát a hatóságok feltartóztatták, amiért a cég köszönetet mondott a rendőri és állami szerveknek, Dunaújváros vezetésének.

A cég külön köszönetet mondott dolgozóinak, akik a rendkívüli helyzetben is biztosították a folyamatos termelést, amely a gyár  fennmaradásának kulcsa. A vállalatnál most is zavartalan a munka,

A Vasmű vezetése azt írta, korábban, nem hivatalos csatornákon már tájékoztatást kapott arról, hogy a kisebbségi tulajdonosi kör Ukrajnában hasonló módszerekkel foglalt el gyárakat, amit az ottani sajtó „portyázásnak” minősített.

Pénteken nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a módszerek Magyarországon nem működnek, a hatóságok nem tűrik el. Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot, tették hozzá.

A Dunaferr minden szükséges jogi, biztonsági lépést megtesz, együttműködik a hatóságokkal, hogy ne válhasson egy minden jogi alapot nélkülöző csaló hálózat áldozatává az ország legnagyobb iparvállalata.

A Vasmű vezetése együttműködve a hivatalos szervekkel jelenleg is tájékozódik a kialakult helyzet kapcsán. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s