fbpx Drónokkal támadhat nukleáris célpontokat az Iszlám Állam | CIVILHETES

h i r d e t é s

Drónokkal támadhat nukleáris célpontokat az Iszlám Állam

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drónokkal támadhat nukleáris célpontokat az Iszlám Állam

2016. január 11. - 16:21
0 komment

 

Atomerőművek, nagyobb nemzetközi találkozók, fontos állami tisztséget betöltő emberek autói - ezek lehetnek a terroristák legújabb célpontjai egy független kutatócsoport szerint. 

A támadásokat pedig drónokkal hajtanák végre - ezekhez ugyanis könnyen hozzájuthatnak -írja a Faktor.hu.

A független szakértőkből álló Oxford Kutatócsoport több, mint kétszáz drónt vizsgált meg, mielőtt megállapították, hogy a drónok egyszerű, megfizethető és hatékony eszközök lehetnek robbanószerkezetek szállítására.

A brit kormánynak, rendőrségnek, katonaságnak és titkosszolgálatoknak olyan intézkedéseket kéne bevezetnie, amelyekkel csökkenthetik vagy enyhíthetik annak veszélyt, hogy a kereskedelembe kerülő drónokkal támadásokat hajtsanak végre.

- áll a kutatók figyelmeztetésében.

A csoport szerint az Iszlám Állam elkötelezte magát amellett, hogy a közeljövőben egyszerre indít több drónos támadást is tömegeket vonzó helyszínek ellen, megismételve ezzel 9/11 rettenetét – írja az Independent. 2001. szeptember 11-én az al-Kaida támadásában majdnem háromezren haltak meg.

A jelentés azt javasolja, hogy hozzanak létre egy engedélyrendszert a drónok vásárlására, a potenciális támadási célpontokat több módon védjék, és hozzanak létre iránymutatást arra, hogy a biztonsági erők mikor lőhetnek le drónokat.

A csoport több olyan esetet is megemlít, amelyben tüntetésekben használtak drónokat – például az albán-szerb futballmeccset, amelyet egy albán zászlót húzó drón miatt kellett megszakítani.

Az amerikai vezetésű koalíció és Oroszország is nagy előszeretettel használ drónokat az Iszlám Állam elleni harcban – többek között így sikerült megölni a korábbi lefejezős videókban látható Dzsihád Johnt is. Japánban pedig drónelkapó drón védi a kormányzati épületeket, miután a miniszterelnök irodájára radioaktív földet akartak dobni.

 

faktor.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s