h i r d e t é s

Dömötör Csaba szerint Magyarország nem banánköztársaság, be kell tartani a törvényeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Dömötör Csaba szerint Magyarország nem banánköztársaság, be kell tartani a törvényeket

2018. december 21. - 08:50

 

Rogán Antal államtitkára jól szórakozott a bogár módján a hátán fetrengő Hadházy Ákoson és a kőkemény antiszemita Jobbik és Gyurcsány Ferenc közeledésén is.

 

Dömötör Csaba - Forrás: hirtv.hu

Egy nappal főnöke, Rogán Antal utánDömötör Csaba államtitkár is interjút adott a Magyar Hírlapnak. Az államtitkárral készített interjú pár fokozattal kevésbé volt alákérdezős, mint a miniszterrel készített, de azért túlzás lenne azt mondani, hogy Dömötört megizzasztották.

Újdonságot egyáltalán nem mondott az államtitkár, úgyhogy csak a legerősebb mondatait emeljük ki, amelyek mind az ellenzék szapulásáról szólnak.

  • Az államtitkár jól szórakozott azon, hogy ellenzéki képviselők követeléseiről nem volt hajlandó beszámolni a köztévé, helyette civil biztonsági őrök segítségével  hajították ki őket egy közintézményből, ahol legálisan tartózkodhattak:

Egy harmadosztályú színjátékot hoztak össze, és bár jókat szórakozhatnánk az ajtóról lepattanó Kunhalmi Ágnesen, a bogár módjára a hátán fetrengő Hadházy Ákoson vagy éppen a mestertervet trágáran elkottyintó Bangónén, azért van itt pár körülmény, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Egyrészt meg akarták akadályozni a parlamenti döntéshozatalt, ami példátlan a modern magyar demokrácia történetében, azután rendőrökre támadtak, és ebben ellenzéki vezetők is részt vettek, majd megpróbáltak súlyosan beavatkozni egy szerkesztőség munkájába. Ezekkel az akciókkal több határt is átléptek. A véleménynyilvánítás alapjog, a törvényszegés azonban nem.

  • Az Orbán-rendszer elemzése:

Magyarország nem banánköztársaság, még ha vannak is arra utaló jelek, hogy az ellenzék banánellenzék.

  • Az ellenzéki pártok a túlóratörvény miatti tüntetések közelebb kerültek egymáshoz, Dömötörnek erről is megvan a véleménye:

Olyan, mintha egy radikális baloldal feliratú lapulevél alatt tömörülne valamennyi ellenzéki párt. Azt, mondjuk, álmomban sem gondoltam volna, hogy a nemrég még uniós zászlót égető, kőkeményen antiszemita Jobbik együtt menetel majd Gyurcsány Ferencékkel, a zászlóik pedig az antifásokéval együtt lengedeznek a szélben.

  • A Momentumról is:

Érdemes külön kitérni a Momentumra, amelynek fiatal tagjai gyakran hivatkoznak arra, hogy külföldi egyetemeken tanultak. Feltehetjük a kérdést: azért tanultak külföldön, hogy idehaza rendőrökre támadjanak? Mit üzen ez a saját táboruknak? Ez minden, csak nem európai stílus.

Mit lehet tenni az ellen, hogy „Szél Bernadett vagy Hadházy Ákos produkciója a külföldi sajtóban inkább úgy jelenik meg, mintha őket meghurcolná a hatalom” – hangzik a kérdés, majd érkezik a magabiztos válasz:

Kovács Zoltán államtitkár úr sokat dolgozik azon, hogy a kormány álláspontját a nemzetközi nyilvánosság felé közvetítse. Az egyes külföldi médiumokkal kapcsolatban persze nincsenek illúzióink. A munka törvénykönyvének módosítása kapcsán is rendkívül egyoldalú híradások jelentek meg, és látszik, hogy szinte vadásznak azokra a képsorokra, amelyeket kontextusukból kiragadva, teljesen félrevezető módon tudnak felhasználni Magyarország lejáratására.

Elhangzik még az is, hogy az államtitkár szerint

  • nyilvánvalóan Soros-pénzből szervezik a tüntetéseket,
  • nem hosszabbítják meg a nemzeti konzultáció kitöltési idejét, mert már egymillióan kitöltötték,
  • és tavasszal lehet majd Békemenet, de ez a szervezők döntése, a Fidesznek Dömötör szerint ehhez nincs köze.

24.hu


 

h i r d e t é s