fbpx Dobrev Kláráról olvastak be helyreigazítást a Kossuth rádióban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Dobrev Kláráról olvastak be helyreigazítást a Kossuth rádióban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dobrev Kláráról olvastak be helyreigazítást a Kossuth rádióban

2021. november 11. - 09:05

 

A rádióban tényként közölték a játékfilmben felvázoltakat. Dobrev Klára pártja ennek nyomán perrel fenyegette meg az MTVA-t.

Felolvasták a „Dobrev Klára által kért” helyreigazítást a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának szerdai kiadásában – vette észre a 24.hu.

„2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában” – volt hallható a magazinműsor elején.

Dobrev pártja, a Demokratikus Koalíció korábban perrel fenyegette meg az MTVA-t, amiért a rádió tényként közölte az ElkXrtuk című filmben felvázolt összeesküvés-elméletet néhány nappal annak bemutatója után. A műsorvezető az eszmefuttatásában arról beszélt, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, majd hozzátette: „Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban, az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.”(Az unoka nem más, mint Dobrev Klára.)

Az ügyben reagált a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is. Azt írták, amikor a Kossuth rádió tényként közölte, hogy Dobrev Klára adott utasítást a szemkilövetésre, semmibe vették az újságírás legalapvetőbb szabályait. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s