h i r d e t é s

Dízel-benzin mix a kúton - A MOL már simítja a súlyos hibát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Dízel-benzin mix a kúton - A MOL már simítja a súlyos hibát

2017. június 09. - 12:28

 

Az olajtársaság üzemanyag-szállítója tévesen hajtotta végre a lefejtést múlt pénteken a kétegyházi benzinkúton, így az üzemanyagok összekeveredtek. - írja a beol.hu.

Forrás: beol.hu

A mulasztást csak az első reklamációk alkalmával észlelték a benzinkutasok, és a kiszolgálást azonnal leállították. Tegnap már újra biztonságosan tankolhattak az autósok. A MOL azt ígéri, mindent megtesznek a mihamarabbi, gördülékeny ügyintézés és a megfelelő kárrendezés érdekében.

Órákon át tankoltak nem a járművükbe való üzemanyagot önhibájukon kívül az autósok múlt pénteken a kétegyházi benzinkúton. A benzines gépkocsik sofőrjei nem értették, miért állt le az autójuk. A dízeles járművek vezetői leállást nem tapasztaltak, csak furcsa motorhangokat.

Volt, aki visszament a benzinkútra, de az első esetnél az alkalmazott nem is sejtette, hogy az üzemanyaggal lehet bármi gond. A második hasonló panasznál már felmerült a gyanú, aztán jött a harmadik, és a gyanúból bizonyosság lett.

– A MOL üzemanyag-szállítója tévesen hajtotta végre a lefejtést, vagyis gázolajtartályokba került a benzin és fordítva… Azonnal szóltak a munkatársaim, és a kiszolgálást leállítottuk – hangsúlyozta Oláh Timót, az üzemanyagtöltő-kutat működtető cég ügyvezetője. – Értesítettem a MOL-t, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is. Ahol csak lehetett, azonnal közzétettük a sajnálatos eseményt.

Oláh Timót elmondta, tíz év alatt egyszer Újkígyóson fordult elő az üzemanyagot szállító gépkocsivezető hibájából hasonló eset, de akkor a sofőr időben észlelte a hibáját. Most azonban sokan tankoltak addig, amíg az üzemanyagok összekeveredésére fény derült.

– Mintegy 1100 liter másmilyen üzemanyag kerülhetett a járművekbe, mint amilyen kellett volna, és tegnap délelőttig már 30-an jelentkeztek, hogy mi a teendőjük – magyarázta Oláh Timót. – A tankolt mennyiséget az ügyfelek visszakapják.

Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a MOL Zrt. az igazolt károkat tudja csak megtéríteni, ezért, ha szerelői beavatkozás történik, minden esetben számla és a szerelő nyilatkozata szükséges az üzemanyag okozta meghibásodásról.

A kárigényről a jegyzőkönyvet a benzinkúton vesszük fel, de a kártalanítás csak akkor fizethető ki, ha ezt az olajipari cég jóváhagyta. Bár vétlenek vagyunk, de a kellemetlenségért elnézést kérünk, és mindent megteszünk, hogy a kártérítések rendben legyenek. Miután a MOL elszállította a rossz üzemanyagot, kitisztították, teljesen átmosták a tartályokat, és megfelelő üzemanyaggal töltötték fel, így szerdán reggel kinyithattunk.

Forrás: beol.hu

Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere elmondta, őt is felkeresték kétségbeesett autósok, akiknek nem megfelelő üzemanyag került a gépkocsijukba. A polgármester beszélt az üzemeltető cég ügyvezetőjével, aki ennek a sajnálatos eseménynek a korrekt elintézésére tett ígéretet.

Be is zárták a kutat az esetet követően, és hirdetményt tettek ki. Csak akkor nyitottak ki újra, amikor minden rendben volt. A pünkösdi ünnepek miatt korábban nem volt lehetőség arra, hogy mindenben megfeleljenek a nyitás feltételeinek.

Megkerestük az ügyben a MOL-t is, a cégtől az alábbi választ kaptuk:

Kétegyházán, a Timotex Kft.-nél történt üzemanyag-összekeveredés körülményeit az esetet követően azonnal kivizsgáltuk. Megállapítottuk, hogy a szállítás során, emberi hiba következtében alakulhatott ki ez a sajnálatos helyzet.

A Timotex Kft.-vel folyamatosan kapcsolatban állunk, kérjük az esetlegesen érintett fogyasztókat, hogy a Timotex Kft.-t keressék a további teendőkkel kapcsolatban. Sajnálatunkat fejezzük ki a kialakult helyzet miatt, és mindent megteszünk a mihamarabbi, gördülékeny ügyintézés, és a megfelelő kárrendezés érdekében.

beol.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s