h i r d e t é s

Die längste Tag

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Die längste Tag

2021. március 06. - 07:33

 

A leghosszabb nap! Rommel tábornagy nevezte így 1944. június 6-át, a normandiai partraszállás napját. Azért mi is tudunk ilyen világcsúcsot produkálni! Pontosabban Orbán kormánya. 

A kép illusztráció! - Forrás: Szegedi Kattintós - Blog.hu

A Kormányzár című írásomban szereplő anomáliák egyetlen nap termései voltak. Korán zártam. Még messze nem volt vége. Nem terveztem, hogy folytatásos krónikává alakítom. A kormány érte el.

5./ Végül, kínkeserves, elhúzódó vajúdás után megjelent a kormányrendelet – igaz egy autóalkatrész-kereskedelmi cég honlapján.
Autentikusan. Véletlenül küldték meg nekik, még a hivatalos megjelenés előtt?
Vagy az autóipari lobbi előbb tudott a részletekről? Esetleg bevonták?
Esetleg lobbizhattak?
Mert az első körben, amit Gulyás jelentett be, még nem volt szó az autószervizek nyitva tartásáról, ami egyébként logikus.
Mindenesetre mostantól figyelni kell ezt a honlapot. Mert bár a Közlöny végül olvashatóvá vált, tudjuk: aki időt nyer, életet nyer.

6./ A kormány egy Facebook posztban bejelentette, hogy az óvodákban és az iskolákban rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el, március 11-ig.
A világhírű Maruzsa Zoltán köznevelési álomtitkár, két órával korábban videóinterjújában azt mondta, hogy az iskolák digitális oktatásra állnak át.
Ami nem ugyanaz, ugyebár! Sőt! Messze nem ugyanaz! Ezt kapjátok ki kedves iskolaigazgatók, akik már csak intézményvezetők vagytok!
(Végül a digitális oktatás került az estére nagy nehezen közkinccsé tett kormányrendeletbe.)

Megjegyzem, ez a Trumptól átvett új módi, hogy fontos kormánydöntések, rendeletek a Facebookon/Twitteren kapnak nyilvánosságot, és melyet lassacskán (vagy villámgyorsan) átvett a világ, elég idióta megoldás.
Kétségtelen, hogy nagyobb tömegekhez gyorsabban jut el, mint a Közlöny (és gyorsabban, mint a médián keresztül), de nem autentikus.
A jogi egyetemeken az első félévben beleverik a fejekbe, hogy a hivatalos a Magyar Közlönyben, méghozzá a papíralapú Közlönyben megjelent szöveg. Szövegeltérés esetén pláne.
Csak erről a jogalkalmazók többsége nem tud, sőt hozzá se jut.
Ezért a mai magyar jogállamban, melynek fő elve a jogbiztonság, a kiszámíthatóság, a tartós szabályozásnak tervezett, ne mondjam, gránit szilárdságú joganyag, lassan mindenki a Lehel téri piacon fog tájékozódni.

Félóránként!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentek

h i r d e t é s