h i r d e t é s

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

2020. november 27. - 15:30

 

Esther de Lange igazította ki a fideszes politikust.

Deutsch Tamás - Forrás: atv.hu

Esther de Lange holland néppárti EP-képviselő is beszállt Deutsch Tamás és a Fidesz csatájába az Európai Néppárttal. Deutsch korábban a Gestapót emlegette Manfred Weber azon állítására, amely szerint Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott az ATV-ben: „Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.”

Lange most leírta, szerinte mi a különbség mégis a náci és a kommunista uralom, és az Európai Unió között:

"A különbség Európa kommunizmus és nácizmus alatti sötét napjai és az uniónk között pontosan a jogállamiság. Független bírók, a szólás- és a médiaszabadság, valamint védelme a véletlenszerű, vagy haveri alapon hozott döntésektől. Nem fogjuk feladni a jogállamiságot."

A Fidesz és a Néppárt viszonya a jogállamisági-költségvetési vitával új mélypontot ért el: a Sargentini-jelentést a pártcsalád frakcióvezetője, Manfred Weber is támogatta a néppárti képviselők kétharmadával együtt, most pedig abból van nagy probléma, hogy Orbánék megvétózzák az EU-s költségvetést azért, mert az unió elfogadta és kötelező érvényűvé tette a jogállamisági feltételrendszert. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s