h i r d e t é s

Deutsch is beszólt: A büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Deutsch is beszólt: A büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!

2016. december 07. - 11:16
0 komment

 

Deutsch Tamás EP-képviselő is reagált az amerikai külügyminisztérium közleményére, amelyben aggodalmukat fejezték ki a röszkei események miatt elítélt Ahmed H. ügye miatt - írja az ATV.hu.

Forrás: Deutsch Tamás / Facebook

Azért kizárt, hogy Ahmed H. tíz évet kapott volna az USA-ban, mert ha tizedannyit csinál ott, mint amit Röszkén tett, akkor az amerikai rendőrök már rég szitává lőtték volna emberijogilag. 
Egyébként szeretettel ajánlom az USA külügyminisztériuma figyelmébe, hogy a magyar büntető törvénykönyv nem telefon, nem beszélünk bele!
Ennyi.

Az amerikai külügyminisztérium közleményt adott ki a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Magyarországon tíz év fegyházbüntetése ítélt szír férfi ügyében. A közleményben, amelyet Mark Toner helyettes külügyi szóvivő írt alá, aggodalmukat fejezik ki Ahmed H. elítélése miatt.
    
A Szegedi Törvényszék múlt szerdán, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit.
    
Az amerikai külügyi közleményben sürgetik a magyar kormányt, hogy "független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson" a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét. "Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük majd" az ügyet - olvasható a közleményben.

atv.hu


 

h i r d e t é s