h i r d e t é s

Délutánig kitart a tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Délutánig kitart a tavasz

2021. március 27. - 05:50

 

Az időjárás hullámvasútazni indult. A mostani felmelegedésnek a szombati hidegfront vet átmenetileg véget. 

CIVILHETES olvasói fotó

Vasárnapra átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, majd hétfőtől gyorsan erősödik a nappali felmelegedés mértéke. Nagypénteken újabb, ezúttal markánsabb hidegfront érkezhet csapadékkal és jelentős hőmérséklet-visszaeséssel.

Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 15-20 fok közé melegedhet a levegő, majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik. Északnyugatira fordul a szél, záporok, nyugaton helyenként akár zivatar is kialakulhat.

Vasárnap az ország nagy részén gyakran lesz felhős az ég, de kisebb eső, zápor csak egy-egy helyen fordulhat elő a reggeli órákban. A kissé szeles időben 10-15 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Egy hidegfront előtt a nap első felében a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatnak az érzékenyek, de a nap második felében már az említett hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát.

A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

Öltözzünk rétegesen, még mindig nagy lesz a megfázásveszély a reggeli órákban, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s