h i r d e t é s

December is a kedvező személyi kölcsönökről szólt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

December is a kedvező személyi kölcsönökről szólt

2018. december 21. - 08:46

 

Még mindig érdemes személyi kölcsönhöz nyúlni, ha a megnövekedett kiadásokat hitelből akarja valaki fedezni.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Az ünnepek közeledtével is találhatunk igen kedvező kamatozású személyi kölcsönt, ha mindenképpen hitelből kell finanszíroznunk az év végi kiadásokat. A Bank360 hitelkalkulációiból kiderül: a magas jövedelemmel rendelkező hiteligénylők akár 8 százalékos THM alatti ajánlatok közül válogathatnak, de nettó 250 000 forint alatti igazolt jövedelemmel is találhatunk 12 százalék alatti hiteldíjmutatóval kölcsönt. A szakportál felhívja a figyelmet: az elmúlt években ez a mutató átlagosan 20 százalék felett is volt, viszont az elmúlt 2-3 évben mélyrepülésben vannak a kamatok, így most olcsóbban vehetjük fel a többnyire kiszámítható, fix kamatozású hiteleket, amelyeket szabadon felhasználhatunk, azaz bármire költhetjük.

Mennyi az annyi?

Ha például a leggyakrabban igényelt, 1,5 millió forintos hitelösszegre van szükségünk decemberben és 250 000 forint alatti jövedelemmel vállaljuk a 36 hónapos futamidőt, a Bank360 kalkulációi szerint havonta 48 330 forint is lehet a törlesztőrészlet, de több pénzintézetnél is megúszhatjuk 50 000 forint alatt. Érdemes kalkulálni a hitelfelvétel előtt, hiszen - ahogy a Bank360 is megjegyzi - a legjobb ajánlatok között is több tízezer forint lehet a különbség, ha a teljes visszafizetendő összeget vizsgáljuk.

Kedvezőbb a helyzet, ha valaki tudja igazolni a nettó 250 000 forintos jövedelmet. Jellemzően ez az a határ, ahonnan a bankok különböző kamatkedvezményekkel csábítják az ügyfeleket. A pénzügyi portál számításai szerint több pénzintézetnél is 47 000 forint alá szoríthatjuk a törlesztőrészletet, így a teljes visszafizetendő összeg szintén tízezrekkel lehet kevesebb, mint amennyi a jövedelmi kedvezmények nélkül lenne.

Az akciókat is érdemes figyelni

A pénzintézetek ilyen alacsony kamatkörnyezetben leginkább csak az akciók terén versenyeznek már. A Bank360 gyűjtéséből kiderül, hogy decemberre több bank is meghosszabbította hitelakcióit, így például 1 százalékpontos kedvezményt kaphatunk az online kuponnal, de találkozhatunk 40 százalékos termékkedvezményre jogosító kuponnal vagy 20 000 forintos ajándékutalvánnyal is sikeres igénylés esetén.

A Bank360 ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a hitelfelvételi döntést soha se határozza meg az, hogy milyen kísérő bónuszokat kapunk a hitel mellé. Egy kölcsön felvétele évekre meghatározhatja egy háztartás pénzügyeit, így mindig a lehetőségeinkhez mérten, a lehető legkörültekintőbben járjunk el, még az ünnepi rohanásban is!


 

h i r d e t é s