fbpx Day after day | CIVILHETES

h i r d e t é s

Day after day

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Day after day

2021. július 22. - 16:18

 

Ezek buzgalmukban, hogy mindig az övék legyen az utolsó ezer szó, megállás nélkül mondják a magukét!

Forrás: The Japan Times

Kínjukban már csak olyan marhaságokat tudnak kitalálni, amelyekkel egy tízéves gyermeket se tudnának elhülyíteni. Csak a híveiket.
De, sajnos annyi is elég!

Ezért aztán, meg, hogy elnyomják a kritikus hangokat, híreket, olyan vehemenciával öntik el a maszlagjaikkal a sajtót, mint a dagály a tengerpartot. Hogy rajtuk kívül kő kövön ne maradjon a terepen.

Orbán népszavazást jelentett be a már elfogadott homofób törvény tárgyában.

Olyan két apróság, hogy az Országgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozó kérdésről nem lehet népszavazást tartani, meg, hogy már hatályba lépett törvényről van szó, a magyar jogállamiság büszke őrét nem zavarja.

Az sem, hogy nyilvánvalóan érvénytelen lesz.
Az ötven százalék + egy fős résztvétel reménytelennek tűnik.
De nem is az a cél, hogy valóban "népakarat" erősítse meg Brüsszellel szemben ezt a mocskot. A népszavazás – ha megtartják egyáltalán – a január-februárra tervezett időpontja miatt nem lesz egyéb, mint kampányrendezvény.
Másfelől Karácsonynak a Fudanról tartandó népszavazását kívánják eliminálni e párhuzamos ötlettel.
(Ha az utóbbit véletlenül a Választási Bizottság meg a Kúria nem kaszálná el.)
Most mindenesetre lehet teli pofával zengeni, és elvonni a figyelmet a lehallgatási ügyről.

Ugyanezen okból Bayer, a Fidesz dísze, CÖF-békemenetet jelentett be az amerikai nagykövetség elé októberre, "mert tudjuk, hogy ki kit hallgat le!"
Lehet őrjíteni a talpasokat! Gondosan elsumákolva a lényeget: hogy ki hallgatja le a saját állampolgárait, bírói felhatalmazás, bűncselekmény alapos gyanúja nélkül!

A lehallgatási ügy, meg a homofób törvény, melyek miatt most már tényleg habzik Brüsszel feje, állandó izgalomban tartja a Gulyás-Varga Judit párost! Pedig tarthatnának némi szünetet, mert már a t., vagyis a hócipőnk teli van velük! De, hát nyomatni kell Krahácsot! Hogy levegőt se kapjon a derék polgár!

Mivel épeszű érveik nem léteznek, nem létezhetnek, ökörségek tárát vezetik elő.

Gulyás bizalmasan közölte, hogy ő bizony nem vett kémprogramot!
Meg vagyunk nyugodva!
Azt is bejelentette, hogy "a Fidesz szellemiségétől idegen a homoszexualitás." Az ő soraikban bizony mutatóba se!
Hát nem tudom! (Nem mintha érdekelne: magánügy, bárkiről van szó!) Szájer és a többiek elhagyták a pártot?

Varga Judit pedig (ha már tegnap elszólta magát, romba döntve a bagázsnak "a mink kérem nem hallgatunk le senkit" márkajelű magyarázkodását), tudományosan eligazított mindenkit arról, hogy a lehallgatások engedélyezése a helyettesének, vagyis a világhírű Völner Pálnak a hatásköre.

Na, mármost! Ha Varga Judit nem az Ecserin vette a diplomáját, akkor már a második évben megtanulhatott volna két fontos dolgot:

1./ Egy szervezet bármely, a szervezet nevében eljáró alkalmazottjának, a szervezet működési körébe tartozó cselekedetéért, mulasztásáért mindig a szervezet vezetője felel!
Úgyhogy anyukám, kár előre mosakodni! Nem ám a portást kirúgni, ha szorulna a hurok!
Nem, mintha bármi ilyesmi veszély fenygetne. Csak egy bátor asszony sunnyogna el ösztönösen máris a felelősség elől. Ahogy a főnöke szokott.

(Azt nem mondom, hogy Völner elgondolkodhatna azon, hogy máris ő a megnevezett bűnbak, mert maga sem különb a főnökénél. Ha seggen rúgnák – nem fogják –, sajnálná a hóhér!)

2./ Jogállamban soha, sehol nem létezik megfigyelés, lehallgatás, általában titkosszolgálati eszközök legális igénybe vétele bírói engedély nélkül.
Éppen azért, mert az igazságszolgáltatás független a végrehajtó (közigazgatási, bűnüldöző) szervektől, hatalomtól!
Márpedig Varga Judit szerint a mienk (pontosítok: az övék!) jogállam.
Akkor pedig hogyhogy az igazságügyi államtitkár?

Ezt hívják öngólnak!

Címkék: 

 

h i r d e t é s

Kommentek