h i r d e t é s

Csökkent Orbán fizetése, nevetséges mértékben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csökkent Orbán fizetése, nevetséges mértékben

2020. június 04. - 08:42

 

Több mint 10 év után változott a miniszterelnök fizetése, egy technikai kerekítés miatt sorvadt a díjazása.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala / Facebook

Több mint tíz év után változott a miniszterelnök fizetése, írja a Blikk. Orbán Viktor márciustól 50 forinttal kevesebbet kap: a kormany.hu-ra feltöltött adatlap szerint bruttó 1 millió 507 ezer 400 forintról 1 millió 507 ezer 350 forintra vágták meg díjazását.

– A miniszterelnök fizetése lényegében nem változott, technikai jogszabály-módosítás történt a kerekítés számításában – kommentálta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a kormányfő jövedelemvesztését. 

Eddig is Orbán volt a legrosszabbul kereső kormánytag, két éve már a miniszteri fizetések is meghaladják az övét. Ráadásul az év elején egy hatalmas emeléssel az államtitkárok is megelőzték Orbánt a fizetési listán, mivel a nem képviselő államtitkárok javadalmazását 1,3 millióról 1 millió 750 ezerre emelték.

A szakértő szerint tudatos lépés lehet, hogy a kormányfő fizetése elmarad a kormánytagokétól. – A magyar politikai hagyományok része, hogy az első számú vezető puritán módon él, ezt tükrözi a nem kiugró miniszterelnöki illetmény is. Mi akkor tekintenénk hitelesnek ezt, ha emellett egy korrekt, számonkérhető vagyonnyilatkozati rendszer is lenne – mondta Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s