h i r d e t é s

Csináljon gombot bármiből

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Csináljon gombot bármiből

2015. szeptember 13. - 09:05
0 komment

Egy kábellel és egy pendrive-hoz hasonlító szerkezettel még egy banán is egérgombbá változtatható – ezt kínálja Jay Silver, az MIT-n végzett fejlesztő legújabb találmányával.

Makey Makey GO egy igen egyszerű szerkezet, összesen két részből áll: az egyik egy pendrivehoz hasonlító eszköz, ami az USB-porton keresztül csatlakozik a géphez, a másik fele pedig egy kábel, amely egy-egy krokodilcsipeszben végződik - írja a hvg. Ha a kütyüt a számítógéphez csatlakoztattuk, a kábel segítségével összeköthetjük azt egy tetszőleges tárggyal, ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk.

Innentől már egyszerű a dolgunk, ha ugyanis hozzáérünk az adott tárgyhoz, a számítógép azt kattintásként, vagy egy billentyű lenyomásaként fogja érzékelni, így gyakorlatilag bármilyen programnál, vagy weboldalnál használhatjuk.

A Makey Makey GO ára 25 dollár (kb. 7 ezer forint), ehhez viszont még hozzájön a szállítási költség is. Jó hír viszont, hogy a világ bármely részére elküldik, így Magyarországról is elérhető a kütyü, amit decemberben szállítanak le.

 

hvg.hu (Címlap Fotó: )


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s