h i r d e t é s

Csehország, Lengyelország és Szlovénia vezetői kedd reggel vonattal Ukrajnába utaztak!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csehország, Lengyelország és Szlovénia vezetői kedd reggel vonattal Ukrajnába utaztak!

2022. március 15. - 13:17

Három európai vezető utazott Kijevbe kedden, hogy kifejezzék az Európai Unió „egyértelmű támogatását” Ukrajnának, és pénzügyi segítséget ajánljanak fel – közölte a cseh és a lengyel kormány.

A kép illusztráció! - Forrás: Daily Advent

Teszik ezt még akkor is, ha a város körül dúl a harc. Csehország, Lengyelország és Szlovénia vezetői kedd reggel vonattal utaztak át Ukrajnába – közölték tisztviselők.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy Oroszország előretörése több fronton is megakadt, az orosz és az ukrán tárgyalópartnerek közötti tárgyalások kedden folytatódtak, ezzel keskeny utat mutatva a diplomáciai megoldás felé.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy próbálta fokozni a nyomást a Kremlre, hogy ismételten felszólította az orosz katonákat és a háborútól megdöbbent állampolgárokat, hogy fejezzék be a harcokat. „Amíg az Ön országa nem zárkózott el teljesen az egész világ elől, és nem alakult át egy nagyon nagy Észak-Koreává, addig harcolnia kell” – mondta orosz nyelvű videóbeszédében.

Alig volt azonban jele annak, hogy a Kreml enyhítené a támadását, mivel nagy hatótávolságú rakétákra és nehéztüzérségre támaszkodik a városok és más célpontok bombázására Ukrajna-szerte. (nytimes.com)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s