h i r d e t é s

Csatornamesék: Tájékoztató kiadványokkal készül a DRV az iskolakezdésre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csatornamesék: Tájékoztató kiadványokkal készül a DRV az iskolakezdésre

2020. szeptember 04. - 06:19

Nem akármilyen kiadványokkal készül a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) az iskolakezdésre, amelyekben csatornaőrzőkkel és zsírszörnyekkel találkozhatunk, így biztosítva akár három korosztály számára is a játszva tanulást.

A zsírszörny - Forrás: DRV Zrt. / YouTube

Folytatva a nyáron indított kampányát, a szolgáltató olyan izgalmas kiadványokkal készül, amelyekben az óvodásokat mondókák segítségével, míg az iskolásokat csatornaőrző szuperhősökön keresztül ismertetik meg a csatorna megfelelő használatra vonatkozó illemtanával. A felsős és középiskolás korosztály esetében, kilépve a hagyományos keretek közül – a mai trendeknek megfelelően –, a mozifilmek látványos plakátjainak hangulatát idézik, Támadnak a zsírszörnyek! címmel.

A gyerekek számára készült online tájékoztatók tartalmilag nemcsak a tedd, ne tedd kéréseket tartalmazzák, hanem a népszerű tévhitekkel is foglalkoznak, megismertetve őket az alapvető folyamatokkal, így például képet kaphatunk arról, mi történik a sötét csatornákban.  A szakértők tippeket adnak arra is, hogyan szabaduljunk meg a hírhedt zsírszörnyektől.

A szolgáltató emellett a csapvízzel kapcsolatos tudnivalókat is összegyűjtötte, amelyekből megtudhatjuk, hogy nemcsak a legnagyobb kincsünk a víz, hanem a mindennapi szupererő titka is egyben.

„Szeretnénk, hogyha a gyerekek játékos formában ismernék meg ezeket a csatornaillemtani szabályokat, illetve a csapvízzel kapcsolatos érdekességeket, a saját korosztályuknak megfelelően. Hiszen fontos, hogy ezek a mesék és történetek számukra is izgalmasak legyenek. Ennek tükrében születtek meg a tájékoztató kiadványaink is. Célunk, hogy a segítségükkel a mai gyerekek a jövő tudatos felhasználóivá váljanak, akik odafigyelnek majd a környezetükre” – mondta Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A kiadványok az alábbi linkeken érhetők el:
Csatornaillemtani kisokosok: http://www.drv.hu/edukacios-kiadvanyok
Csapvízzel kapcsolatos kisokosok: http://www.drv.hu/edukacios-kiadvanyok1
Hogy felhívja a figyelmet a csatornahasználattal kapcsolatos tudnivalókra, a szolgáltató rádiókampányt is indított. Emellett egy animált videót is készítettek, amely kicsik és nagyok számára is könnyen értelmezhető. A tartalomban a csatornába juttatott háztartási hulladékok összessége egy gonosz lényként jelenik meg, aki folyamatosan növekszik a hálózatba beáramló szemét miatt.

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s