h i r d e t é s

Csalók kínálnak koronavírus-gyógyszereket az interneten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csalók kínálnak koronavírus-gyógyszereket az interneten

2020. november 27. - 11:59

 

Csaknem kétszázezerre nőtt itthon a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és rekordot döntött a halálos áldozatok száma. 

Operatív törzs - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt 235 esetben intézkedtek a rendőrök. A közterületi maszkviselési hiányosság miatt 186 esetben léptek fel. Üzletekben 38 esetben nem viseltek maszkot. Tömegközlekedési eszközön 11 emberrel szemben kellett intézkedni – mondta Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese.

A nyitvatartási szabályokat is megszegték, egy esetben döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárása mellett. Eddig összesen 77 bezárásról kellett dönteni. Eddig 486 intézkedés kellett, 126 esetben állapították meg az üzemeltető vagy tulajdonos felelősségét. Tatabányán egy épületgépészeti áruházban sem az alkalmazott, sem a tulajdonos sem viselt maszkot. Az üzletet tíz napra bezáratták.

Szerdán 283 esetben kellett intézkedni a kijárási tilalom megszegése miatt. Összesen 6786 esetben kellett intézkedni eddig. A tranzitszabályok megszegése miatt 61 rendőri intézkedés történt. 18 622 esetben ellenőriztek hatósági házi karantént, 8722 újat rendeltek el kedden, és összesen 49 549 zárlat van hatályban.

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4364 főre emelkedett. A gyógyultak száma 52 126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141 950 fő. 7591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az adatokat Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Eddig 1 601 203 tesztet végeztek el. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

A vérkészítmények fontosságára hívta fel a figyelmet a szakember, és kiemelte a vérplazma-terápia hasznosságát, amely a betegség súlyossá válását előzheti meg. Köszönetet mondott a donoroknak. Emellett csalók veszélyére figyelmeztetett, akik Müller Cecília, Zacher Gábor vagy Csókay András nevével visszaélve koronavírus-gyógyszereket árulnak az interneten. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s