h i r d e t é s

Csalási ügyben állt bíróság elé Bánki Erik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csalási ügyben állt bíróság elé Bánki Erik

2022. május 11. - 11:39

A kaposvári törvényszék tanúként hallgatta meg Bánki Erik fideszes képviselőt a pécsi, 700 milliós buszos csalás ügyében.

Bénki Erik tanú - Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Tanúként hallgatták meg a fideszes politikust és nagyon fontos dolgokat mondott - írja Hadházy Ákos a Facebook oladán.

"BEISMERTE mindenekelőtt, hogy CSIZI PÉTER KÉPVISELŐVEL EGYÜTT PONT AKKOR REPÜLTEK HOLLANDIÁBA, AMIKOR A BUSZOK VÁSÁRLÁSA ÜGYÉBEN AZ ELCSALT BESZERZÉST VÉGZŐ CÉGVEZETŐ IS ODA UTAZOTT. Nem is tehetett volna mást a beismerésen kívül, ugyanis a bíróság kikérte a repülőtéri biztonsági adatokat. Ez egybecseng azzal, amit az ügy közelmúltban elhunyt elsőrendű vádlottja állított. Bánki azt tagadta, hogy busz ügyben jártak ott és azt állította, hogy koncertre mentek és gasztronómiai túrán vettek részt… Így - gondolom - szerinte egy szerencsétlen véletlen, hogy pont akkor utaztak és pont oda, mint a 700 millió forintos csalással vádolt szereplők, és ő semmit nem tudott a buszokról.

Emlékeztetőül: a közelmúltban váratlanul elhunyt elsőrendű vádlott korábban vádalkut ajánlott az ügyészségnek. Azt állította, hogy a korrupciós ügy szervezője Bánki Erik volt. Az ügyészség visszautasította az alkut. Ezután Paiger István a bíróságra akarta idéztetni a képviselőt, de ez eddig nem sikerült. Most, a halála után viszont már a bíró is indokoltnak látta, hogy meg kellene őt hallgatni.

Természetesen már az ügyészségnek is meg kellett volna, hiszen a pénz tisztára mosásában segítő harmadrendű vádlott csak egyetlen személyen keresztül kötendő a Pécshez: ő vezette Bánki Erik egyik korábbi cégét. Az elsőrendű vádlott tehát Bánkira vallott, a harmadrendű (a pénzt Thaiföldre megutaztató, majd táskában hazahozó) vádlott pedig Bánki cégének ügyvezetője volt. Bánki ma ezt is elismerte, sőt arra is utalt, hogy autót is vett a vádlottól.

A közelmúltban a másik korábbi fideszes képviselő, Csizi Péter is beismerte a bíróságon, hogy Hollandiában járt akkor, amikor a pécsi küldöttség is ott volt a túlráazott buszokat megnézni."


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky