h i r d e t é s

Célkeresztben Niedermüller Péter és a választópolgárok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Célkeresztben Niedermüller Péter és a választópolgárok

2020. január 30. - 15:59

A „Pesti Streicher” főszerkesztője is bejelentette részvételét

Niedermüller Péter - Forrás: Kollár Erzsébet

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete 2020. január 30-án szórólapokkal árasztotta el az

egykori „zsidónegyedet”, a sárga csillagos házakat szórólapjaikkal – tízpercenként, negyedóránként zaklatva azokat a lakókat, akik Niedermüller Péter polgármesterre szavaztak október 13-án.

A szórólapokat a „Pesti Streicher” főszerkesztője, valamint Bayer Zsolt, dr. Illés Boglárka, Hollik István és az Orbán család jogtanácsosa, dr. Bajkai István (a választáson bukott alpolgármester) írták alá, követelve az Erzsébetváros lakói által megválasztott polgármester távozását a kerület éléről. – Tény, hogy a tüntetésre felszólító nyomtatványukkal megvárták az első száz nap elteltét, de az antiszemita cikkeiről hírhedt napilap propagandistái most a választókerületbe benyomulva igyekeznek nyomást gyakorolni az ott élő lakosokra.

Sajnálatos, hogy a Klubrádió szerkesztői is igyekeztek értelmezni a polgármester, a DK alelnöke január 23-án,

az ATV Televízióban elhangzott beszédéből kiragadott részletet. – A déli hírek után sugárzott Fórum című műsorukban – melyet interneten keresztül az egész országban hallgatni lehetett – maguk a pesti hallgatók, közöttük is az erzsébetvárosiak védték meg a polgármesterüket, tiltakozva a főszervező, Bayer Zsolt újabb, alig leplezett antiszemita támadása ellen.


Forrás: Kollár Erzsébet

2020. január 30-án, 17 órára meghirdetett tüntetésen a kormányzó párt, a Fidesz által leggyakrabban igénybe vett politikusok közül négyen jelezték, hogy beszédet kívánnak mondani a „fehér és keresztény” lakosság védelmében. – A fénykép 75 esztendővel korábban, az erzsébetvárosi Wesselényi utcában készült, ahol most ismét az egykori „sárga csillagos házak” lakói és a polgármesterük ellen akarják hangolni a közvéleményt.

 

Kollár Erzsébet,
a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
alapító tagja 


Kommentelne? Kattintson ide!