h i r d e t é s

Cáfolja a Semmelweis Egyetem a qubit.hu portál értesüléseit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Cáfolja a Semmelweis Egyetem a qubit.hu portál értesüléseit

2020. április 02. - 13:30

 

A Semmelweis Egyetem cáfolja a qubit.hu 2020. április 2-ai cikkének több állítását is, amelyeket névtelen forrásra hivatkozva közölt az újságíró. 

Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika - Fotó: Semmelweis Egyetem

A portál cikkében szereplő információkkal ellentétben nem igaz, hogy csak március 25-én kezdték tesztelni a Neurológiai Klinika munkatársait. Valótlan a cikk azon állítása is, miszerint két osztályt be kellett zárni a Klinikán.

Ahogy a lapnak 2020. április 1-jén 10.55-kor küldött hivatalos válaszukban is szerepel: a klinika munkatársai nem oktatták azokat az iráni gyógyszerészhallgatókat, akiknek március elején elsők között lett pozitív a koronavírus tesztje.

Az egyetem rektorának utasítására több lépcsőben a klinika valamennyi munkatársánál elvégezték a vizsgálatot, így még a betegség korai szakaszában tudtak azonosítani néhány fertőzöttet, március 26. óta nem tudunk újabb megbetegedésről.

"A Semmelweis Egyetem minden helyzetben törekszik a hiteles és gyors tájékoztatásra, ahogy azt jelen esetben is megtettük. A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen etikátlannak és szakmailag nem megengedhetőnek tartjuk a pánikkeltő és ellenőrizetlen információk megjelentetését." - írja az egyetem a lapunknak küldött közleményében.


 

Kommentek

h i r d e t é s