h i r d e t é s

Buszparkolót csak azértis! A Momentumos Tölcsér Borbálát vajon erre az ügyre választották meg?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Buszparkolót csak azértis! A Momentumos Tölcsér Borbálát vajon erre az ügyre választották meg?

2021. április 16. - 06:10

Nagy akarat, kis gondolat  az 1. kerületben!

A momentumos Tölcsér Boglárka és pirossal a projekt, amit az ott élők nem akarnak

Az 1.kerületben a Déli pályaudvar egyik rozsdaövezetében akar a polgármester és a gazdasági alpolgármester a Várban parkoló buszoknak parkolót építeni.

Vajon kinek az érdeke ez a vélhetően milliárdos beruházás?

Ráborítanak többszáz autóbuszt azokra az 1. kerület és 12. kerületi lakókra, akik gyerekkorukban végig szenvedték a gőzmozdonyok szűnni nem akaró zaját, gőzét és kénes füstjét, majd következtek a dízelmozdonyok, amelyeket egész télen búgattak, hogy a gázolaj ne dermedjen meg. Végre, úgy tíz éve megérkeztek a villanyvonatok, amelyeket ugyan télen fűtenek, időnként nyáron hűtenek, amelyeknek az ajtója hangos jelzésekkel nyílik az éjszakába.

Most az elsőkerület nagy akaratú, de képességeiben még meg nem mért polgármestere, valamint hű csatlósa a gazdasági alpolgármester, buszokat akar parkoltatni a Déli pályaudvar környezeti rozsda területén, hogy ne zavarják a Vár környékének nyugalmát és ne terheljék a környék forgalmát.

Joggal vetődik fel az emberben, hogy a polgármester és hű csatlósa a gazdasági alpolgármester a kerületben lakik-e, ami ugyan nem feltétele működésüknek, de azt mindenképpen felhozza, hogy vajon saját lakókörzetükben végrehajtanának egy ilyen típusú beruházást?

Mert láthatóan nem érdekli őket, hogy a Mészáros utca és környéke az egyik forgalmilag legterheltebb része a fővárosnak, az sem érdekli, hogy ezen a részen a kelet-nyugati forgalom egyetlen kétsávos végtelenül elhasznált hídon zajlik, az sem érdekli, hogy a kijelölt terület egy gödörben van, amelynek a végét a Déli pályaudvar alagútja zárja le, valamint egy domb.

Kedves Tölcsér Borbála, ön látta a környezeti hatástanulmányt, ha látta véleményezte-e, amennyiben igen egyetért-e vele?

Kedves Tölcsér Borbála, ön számolt-e be lakósági fórumon a buszparkolóról, ha igen, akkor a jelenlévők támogatták-e?

Kedves Tölcsér Borbála, mi az ön véleménye erről a projektről, elfogadhatónak tartja, hogy egy gödörbe többszáz buszt bezsúfoljanak?

A polgármestert semmi nem érdekli csak az, hogy a kerületben valami olyat alkosson, amely a nevéhez fűződik, az alpolgármestert meg az, hogy ezt ő vezényelhesse gazdaságilag, az sem érdekli őket, hogy ezt úgy akarják elérni, hogy a kerület lakóit ezáltal megosztják!

Amennyiben a polgármester asszony képes volna némi logika mentén gondolkodni, akkor az első gondolata az kellene, hogy legyen, hogy a buszok elhelyezése nem kerületi feladat, oldja meg a főváros, második gondolatának a többszáz busz mozgatásával kapcsolatban kellene jönni, hogy az adott intervallumokban ezeken a szűk utcákon miként lehet ezeket átvezetni, ki és bekanyarodásuk zavarmentességét biztosítani, harmadik gondolat, a buszok hűtése óránként nagyjából 5 liter gázolj ez 200 busz esetében 1000 liter óránként, ennyit küld rá a polgármester asszony a környékbeleikre, a számokat lehetne szorozni, de nincs értelme, mert két variáció lehetséges, az egyik, hogy leállítják a motorokat, ez felhevült buszokat eredményezne, vagy télen kihűlteket, a másik megoldás egy klimatizált buszgarázs, ahol a járműveket a terem hőmérséklete tartaná egyensúlyban télen-nyáron.

Azonban az 1. kerületben igazi magyaros megoldásban gondolkodnak, aminek a lényege, hogy ügyesben és okosban készüljön a parkoló, magyarul minél kevesebb építéssel, minél nagyobb felületet, az itt lakók meg [email protected]ák meg.

A polgármester úgy számol, hogy lenyomja a naphegyieket, a kerület többi része meg örül neki, ehhez asszisztál jelenleg Tölcsér Borbála, aki a körzet megválasztott képviselője

Azon gondolkodtam, hogy ez a fajta gondolkodás miben különbözik a kormányzatitól? Arra jöttem rá, hogy kizárólag a méretében, mert morálisan nem látok különbséget. Kaptunk a kerületbe egy mini diktátort, aki most a naphegyiek pofájába akar nyomni egy, a kerület szempontjából felesleges buszparkolót!


h i r d e t é s

Clicky