h i r d e t é s

Bukarestből Budapestre: Orbán Viktorral találkozott Kelemen Hunor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bukarestből Budapestre: Orbán Viktorral találkozott Kelemen Hunor

2020. december 19. - 19:38

 

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a Karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart a Klaus Iohannis államfővel folytatott kormányalakítási konzultációt követően Bukarestben 2020. december 14-én. - Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

Elmondta: a kormányfő és a határon túli magyar vezetők rendszeres ádventi találkozóját a járvány miatt idén nem lehetett megtartani, így részben ezt is pótolta a szombati tárgyalás.
A megbeszélésen Orbán Viktor és Kelemen Hunor egyetértettek abban, hogy a magyar választási összefogás nyomán az RMDSZ jó szereplése lehetővé tette, hogy most, a romániai kormányalakítás során a magyar szervezet komoly belpolitikai szerephez jusson.
A Fidesz és az RMDSZ elnöke kifejezte meggyőződését, hogy az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz Magyarország és Románia között, és jelentősen javíthatja a kétoldalú kapcsolatokat - mondta Havasi Bertalan.

 

Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kaphat az RMDSZ

A szombaton kezdődött koalíciós tárgyalásokról az első nap végén közös nyilatkozatot adott ki Ludovic Orban, a PNL elnöke, Dan Barna, az USR-PLUS társelnöke, Dacian Ciolos, az USR-PLUS társelnöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Az RMDSZ a miniszterelnök-jelölttel kapcsolatos döntését a hétfő reggelre összehívott Szövetségi Állandó Tanácson fogja meghozni - közölte az RMDSZ szóvivője.


 

Kommentek

h i r d e t é s