h i r d e t é s

Budai egészségügyi központ előkészítésére kapott százmilliókat Kiss-Rigó László egyházmegyéje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Budai egészségügyi központ előkészítésére kapott százmilliókat Kiss-Rigó László egyházmegyéje

2020. április 09. - 12:06

 

Szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint a kormány egyetért az Egyházi Egészségügyi Oktató Központ létrehozásával. - írja a magyarhang.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen 2017. október 31-én Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 409,2 millió forintot ad a kormány arra, hogy Egyházi Egészségügyi Oktatási Központot hozzanak létre Budapesten, a 11077-es helyrajzi számú ingatlanon – adta hírül a Népszava a szerda este megjelenő Magyar Közlöny alapján.

A kormányrendeletet Orbán Viktor hagyta jóvá – a meghatározott összeg pedig csak a beruházás előkészítésére lesz elég. Bár a városrész és az utca nevére nem tér ki, a kormányrendeletből így is beazonosítható, hogy a budai, II. kerületi Szerb Antal utca 20. szám alatt építtetnének új oktatási központot, egy szeretetotthon szomszédságában.

A projekttel a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyét bízták meg, azzal a kitétellel, hogy az előkészítő munkálatokat 2021 júniusának végéig be kell fejezni, a folyamatot pedig az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós felügyeli majd.

A cikk megjegyzi, hogy az Orbán Viktorral remek kapcsolatot ápoló, a Fideszt nyíltan támogató megyéspüspök nem csak az egészségügyben, hanem a sportban is érdekelt: egyházmegyéje 13,4 milliárdos állami támogatással épített 8000 férőhelyes, kápolnával is ellátott stadiont.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s