h i r d e t é s

Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon az Orbán-rezsim tehetetlensége miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon az Orbán-rezsim tehetetlensége miatt

2020. május 25. - 13:19

 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 200 ezer fővel nőtt, azaz 428 ezer főre ugrott az úgynevezett “potenciális munkaerő-tartalék”.

Illusztráció: AFP/vg.hu Fotó: Kurucz Árpád

Ezen belül is a hivatalos munkanélküliek száma nagyjából csak 20 ezer fővel ugrott meg, a kirúgottak jó részét ugyanis az inaktívokhoz sorolták statisztikailag. - írja közleményében Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke, az EP Gazdasági Bizottságának tagja.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a folyamatosan emelkedő munkanélküliség iszonyatos katasztrófához fog vezetni.

A kormány hónapok óta tehetetlenkedik és pontosan nulla segítséget ad az utcára került embereknek. A Demokratikus Koalíció húszpontos válságkezelő csomagja már bő egy hónappal ezelőtt támogatást nyújtott volna az ideiglenesen vagy végleg munkanélkülivé váló embereknek. Ha a Fidesz-kormány nem hajlandó végre komolyan venni a problémát és alulfizetett közmunkával akarja megoldani több százezer ember sorsát, abból tragédia lesz.

Az emberek élete nem játék, ideje tudomásul venni, hogy a munkanélküliség kérdésére sürgős megoldást kell találni. - teszi hozzá az ellenzéki párt.

 


 

h i r d e t é s