h i r d e t é s

Brutális élelmiszerdrágulással fizetik meg a magyarok a Fidesz gyenge forintját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Brutális élelmiszerdrágulással fizetik meg a magyarok a Fidesz gyenge forintját

2020. április 09. - 14:01

 

A KSH adatai szerint rémisztő mértékben drágultak az élelmiszerek a boltok polcain. 

Illusztráció: H. Szabó Sándor

Éves összehasonlításban idén márciusra 7,6 százalékkal lett drágább minden. Ezen belül a sertéshús 27, a friss gyümölcsök 25, a cukor 10, a tej 9, a kenyér több mint 8 százalékkal lett drágább. Ide vezetett, hogy az orbáni gazdaságpolitika és Matolcsy György ámokfutása következtében történelmi mélységbe került a forint, amit nem lehet csak a járványra fogni, hiszen a többi nem eurót használó uniós országban nem lett ekkora pénzromlás. -  írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyarok most minden egyes bevásárláskor megfizetik a Fidesz gyenge forintját. Ehhez képest a nyugdíjasok idén egyetlen fillér válságkezelési támogatást sem kapnak, sőt valódi válságkezelő csomag sem indult el az országban.

Bizonyára ezt is megmagyarázza a miniszterelnök gazdasági tanácsadójának mondata, miszerint “annyi ember ment tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”. Ezek szerint a kormány nem csak a válsággal, nem csak a tömeges elbocsátásokkal, nem csak a több tízezer veszélybe került munkahellyel és magyar vállalkozással, hanem a gyenge forinttal és az élelmiszerdrágulással sem tud mit kezdeni. Ez így nem válságkezelés, hanem féktelen sodródás egy szociális és gazdasági válságba. - vonta le a mérleget az ellenzéki párt.


 

Kommentek

h i r d e t é s