h i r d e t é s

"Brüsszelnek meg kellene állnia az európai integráció mélyítésében"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Brüsszelnek meg kellene állnia az európai integráció mélyítésében"

2016. december 19. - 00:58
0 komment

 

Trócsányi László a Karc FM műsorában éles kritikával illette az Európai Uniót.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap elmondta, hogy Brüsszelnek meg kellene állnia az európai integráció mélyítésében, és az eddig elért eredményeket kellene védelmeznie ahelyett, hogy folyamatosan újabb és újabb intézmények létrehozásával próbálja megoldani a problémákat.

A miniszter kifejtette, hogy személy szerint elkötelezett az európai integráció mellett, de rengeteg működési zavart lát az unió működésében. A politikus szerint a legjobb példa erre az európai ügyészség létrehozásának gondolata, ami szerinte komoly hatékonysági problémákat vet fel annak tudatában, hogy az unió csalás elleni hivatala (OLAF) és a tagállamok igazságügyi együttműködését segítő Eurojust is fennmaradna –írja az MTI.

Egy újabb szervezet létrehozása helyett célszerűbb lenne a már meglévő és jól működő intézményeket tovább erősíteni"

– fogalmazott a politikus.

Trócsányi László kiemelte, hogy Európa lakosságának 25 százaléka tekinthető euroszkeptikusnak, és 10 százalék pártol egy, az Egyesült Államok példáját követő föderációt, miközben a többség alapvetően nem foglal állást ebben a kérdésben.

A politikus úgy véli, hogy az európai döntéshozók felelőssége ezért egy olyan realista irányvonal képviselete, amely egyik irányban sem köteleződik el.


 

Kommentek

h i r d e t é s