h i r d e t é s

Borongós, lehangoló idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Borongós, lehangoló idő lesz

2022. december 10. - 05:42

Túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb délelőtt lehetnek átmeneti elvékonyodások, szakadozások a felhőzetben. 

Reggel már csak kevés helyen eshet, majd átmeneti csapadékszünet után a déli óráktól dél, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit késő délután, este az Alpokalján havas eső, havazás vált fel. Az északias szél napközben a Dunántúlon lehet élénk, estétől egyre többfelé megerősödik. Hajnalban 0-9, napközben 3-12 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap kezdetben sokfelé, délután elsősorban az ország keleti, északkeleti felén eshet, az esőt nyugat felől egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Bakonyban néhol hófúvás nem kizárt. Jelentős lehűlés kezdődik, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, legfeljebb a reggeli órákban mutathatnak még délkeleten 6-9 fokot a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Melegfronti hatással kell számolni, fejfájás, migrén, álmatlanság, nappal fáradtság, tompaság jelentkezhet, lassabb lehet a reakcióidő.
Reggel a hideg, néhol fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
A borult, esős időben lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki.
A szelesebb tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky