h i r d e t é s

Bordeaux-ban járt vasárnap egy honvédségi repülő, ahol nemrég Mészáros Lőrinc borásza vett szőlőbirtokot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bordeaux-ban járt vasárnap egy honvédségi repülő, ahol nemrég Mészáros Lőrinc borásza vett szőlőbirtokot

2021. október 11. - 16:15

A hétvégén a Dassault Falcon típusú honvédségi gép és a NER-szereplők által gyakran használt magánrepülő is Franciaországban volt.

Egy Dassault Falcon 7X - Fotó: JetPhotos

Gyors látogatást tett vasárnap Franciaországban a Honvédelmi Minisztérium egyik Dassault Falcon típusú repülőgépe. Ez pedig azért érdekes, mert ez egy nappal azelőtt történt, hogy kiderült: Mészáros Lőrinc borásza és üzlettársa történelmi szőlőbirtokot a híres francia borvidéken, Bordeaux-ban. Erről és a honvédségi repülő franciaországi látogatásáról a 24.hu számolt be.

A portál szerint a miniszterelnököt és a kormány tagjait is rendszeresen szállító 606-os jelzésű honvédségi Falcon vasárnap 13 óra körül érkezett meg a párizsi Le Bourget repülőtérre, ahol alig több mint fél órát töltött, majd továbbrepült Bordeaux-ba. Ott szintén rövid ideig állt, mert még aznap délután vissza is érkezett Magyarországra, 17 óra körül landolt Kecskeméten.

A NER-elit által gyakran használt Bombardier Global 6000-es luxusgép is Franciaországban járt hétvégén, már péntek óta a párizsi Le Bourget repülőtéren állomásozott. Vasárnap 17:30-kor szállt fel a francia fővárosból és kora este ért vissza Budapestre.

Ez a gép tavaly kétszer is járt Bordeaux-ban, először július elején, majd október közepén, mindkétszer egy-egy napot töltött ott. (szmo.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!