h i r d e t é s

Bojár Gábor szerint Orbánnak se EU, se jó oktatás nem kell

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Bojár Gábor szerint Orbánnak se EU, se jó oktatás nem kell

2022. november 08. - 13:28

A nagyvállalkozó szerint tévhit, hogy a kormányfő meg akar állapodni az unióval, és nem tudatosan züllesztette le az oktatást. 

Bojár Gábor - Forrás: MTI/Marjai János

Bojár Gábor szerint Orbán Viktor teljesen tudatosan rombolja a közoktatás színvonalát, tévhit, hogy arra azért nem fordít több forrást, mert nincs tisztában a fontosságával. A nagyvállalkozó, egyetemalapító a hvg360-on arról ír, éppen fordítva, csak pontosan tudja, hatalma bebetonozását az segíti, ha minél képzetlenebbek a magyarok, amit a Fidesz támogatottságára vonatkozó mérések igazolnak. Ebből

Orbán számára egyenesen következik, hogy tovább kell rombolni a közoktatás színvonalát. Ez tehát nem felelőtlen hanyagság, hanem tudatos stratégia.

Számára a gazdasági lecsúszás kisebb veszély, mint a gondolkodni tudó emberfők soksága. (Bojár Gábor korábban hétszámjegyű összeggel támogatta a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapját.)

Azt is tévhitnek tartja, hogy a kormány az uniós pénzek meg akar állapodni az EU-val. Bojár Gábor úgy véli, ha így lenne,

  • nem állna ilyen látványosan Putyin mellé az EU-val szemben,
  • nem indítana újabb Brüsszel-ellenes kampányt,
  • jóval komolyabb vállalásokat tett volna.

Szerinte a felerősített brüsszelezésre az EU-s pénzekért folytatott tárgyalások finisében, a szembefordulásra szövetségeseinkkel háború idején az a magyarázata, hogy

Orbán nem akar megállapodni. És nemcsak azért, mert a megállapodáshoz olyan valódi vállalásokat kellene tennie, amelyek esetleg a NER alapjait rendítenék meg (ezért is), de főleg azért nem, mert végre itt az alkalom a régi terv, a Huxit sínre tételére.

Amikor ezt először felvetette, szinte senki nem értett vele egyet, mára viszont egyre többen. Szerinte Orbán Viktornak fontosabb a GDP 4-6 százalékát kitevő uniós forrásoknál, hogy megszabaduljon a hatalma korlátját jelentő EU-tól. Ehhez meg akarja szerzni a formális kilépéshez szükséges társadalmi támogatást, amihez az EU-val történő megállapodás meghiúsulása tökéletes alkalom lenne, mivel

hatalmas szociális válságba rohanunk, óriási elkeseredés várható, de megállapodás híján ezt lehet mind Brüsszel nyakába varrni és ez már elég lehet a kilépés áhított tömegtámogatásának megszerzéséhez.

Bojár Gábor nem zárja ki, hogy téved, az EU vezetői vaknak tettetve magukat elfogadják a látszatintézkedéseket, hagyják, hogy Orbánék tovább lopják az EU-s adófizetők pénzét, nem kockáztatnak a Brexit után egy újabb kilépést.

Előzőleg Ujhelyi István EP-képviselő szintén arról beszélt, hogy a kormány le akarja faragni az EU-támogatottságát, és reális veszély, hogy Magyarország kilép az EU-ból, mert Orbán Viktornak semmi nem lesz drága, hogy EU-tagságunk helyett saját hatalmát betonozza be. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky