h i r d e t é s

Bogdán László Emléktábla avatás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bogdán László Emléktábla avatás

2021. június 12. - 15:13

 

Bogdán László barátai kezdeményezésére 2021. július 10.-án Emléktáblát állítanak Cserdi korán eltávozott polgármesterének emlékére.

Forrás: Bogdán László emlékére / Facebook

A meghívó szövegét változtatás nélkül közöljük:

"Kedves Barátunk!

2021. július 13.-án lesz egy éve, hogy Bogdán László itt hagyott bennünket. Laci sajnos korán távozott. Meggyőződésünk, hogy öröksége példaértékű, követésre méltó. Olyan magyar ember volt, aki mélyen hitt abban, hogy a cigányság kiemelhető a mai élethelyzetéből, és idővel nem lesznek másodrendú állampolgárai Magyarországnak.

Úgy gondoljuk, nekünk barátainak, tisztelőinek erkölcsi kötelessége, hogy Bogdán Lászlóról megemlékezzünk, örökségét tovább vigyük.

Az elmúlt hetekben páran összefogtunk, és egy szerény, méltóságteljes, teljesen civil, politikamentes megemlékezés előkészítését kezdtük meg. Most jutottunk el odáig, hogy tisztelettel meghívhatunk Cserdibe, ahol Emléktáblát avatunk, és néma főhajtással tisztelgünk az eltávozott ember, a barát emléke előtt.

Az Emléktábla avatás időpontja: 2021. július 10 /szombat/ 10.00-óra
Helye: Cserdi, Polgármesteri Hivatal

Az emléktáblát Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Bogdán László barátja és Bogdán Veronika, egyetemi hallgató, Bogdán László unokahúga leplezi le.

Az Emléktábla avatás után átvonulunk barátunk sírjához. Kérjük, hogy egy szál fehér rózsával emlékezz Bogdán Lászlóra. Kérjük, maszkot hozz magaddal.

Az Emléktábla avatás és a sír előtti főhajtás után bemutatásra kerül Gyurok János, Bogdán László életútját bemutató könyve. Lehetőség lesz a kötet megvásárlására, és a szerzővel történő dedikáltatásra is.
Tisztelettel kérünk, hogy az Emléktábla avatás költségeihez lehetőségeid szerint járulj hozzá. Az eseményre semmilyen hivatalos támogatást nem kaptunk /nem is kértünk /, úgy gondoljuk Laci barátaitól, tisztelőitől talán nem nagy kérés, adományaikkal járuljanak hozzá a költségekhez.

Úgy tervezzük, hogy az Emléktábla átadásából esetleg fennmaradó pénzt, az AMENDE Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány használhatja fel céljainak megfelelően. A avatást követően természetesen minden fillérrel elszámolunk.

Adományodat erre a számlaszámra légy kedves utalni, lehetőleg 2021. június 20.-ig, mert az emléktáblát ki kell fizetnünk:
Etelközi Péter
Erste Bank
Számlaszám: 1160 0006 8000 0005 0009 7647
Megjegyzésként kérjük odaírni: Bogdán László Emléktábla

Tisztelettel meghívunk és várunk a fenti időpontban Cserdibe.

Kérjük a részvételedet a Bogdán László emlékére oldalon rögzített poszton jelezd előzetesen. Itt kaphatsz választ esetleges kérdéseidre is.

Találkozunk Cserdiben!
Budapest, 2021. június 10


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s