h i r d e t é s

Bizonyítványt osztottak Orbánnak a Parlamentben, nem lesz otthon nagy ünneplés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bizonyítványt osztottak Orbánnak a Parlamentben, nem lesz otthon nagy ünneplés

2020. december 14. - 19:20

 

Így értékelte a miniszterelnök teljesítményét az ellenzék.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. - Fotó: MTI/Illyés Tibor

A parlament héfői ülésének azonnali kérdései között a párbeszédes Szabó Tímea többször megkérdezte Orbán Viktortól, tudott-e Szájer József ügyeiről, de egyszer sem kapott választ.

"Mondja meg nekünk őszintén: tudott ön arról, hogy Szájer József 40 éve nem az Alaptörvény és a keresztény-konzervatív értékek szerint él, vagy nem tudott? Vagy ezután a botrány után tudta meg miniszterelnök úr?" - hangzott a kérdés a hvg.hu beszámolója szerint.

Orbán erre azt mondta: "Magyarország egy állampolgárának sem mondja meg, hogyan éljen. Az alkotmány nem tartalmaz erre nézve előírást. Szeretném emlékeztetni, hogy Magyarország egy jogállam, mindenki eldöntheti, mit tart jónak, és vállalta a következményeit. Itt ezzel állunk szemben, itt is ez történt: ami nem fér bele, az nem fér bele."

Szabó viszonválaszában először megemlítette, hogy furcsa ez a mondat "attól a Fidesztől, amely állandóan mások hálószobájában turkál," majd újra megkérdezte Orbánt, tudott-e Szájer ügyeiről, majd a kormány bukásainak szemléltetésére egy nagy bizonyítványt hozott, amit szeretett volna átadni Orbánnak.

Fotó: Párbeszéd Magyarországért

Az asztalig eljutott, de Orbán nem vette át, ezért letette oda, de mivel többszöri felszólításra sem állt el a bizonyítvány átadásától, mire az ülést vezető elnök büntetést helyezett kilátásba. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s