h i r d e t é s

Bíróság elé állítják az Angliát rekordidő alatt átszelő sofőrt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bíróság elé állítják az Angliát rekordidő alatt átszelő sofőrt

2020. december 05. - 07:57

 

Nagy-Britanniában most került a címlapokra az a férfi, aki a fő sziget legészakibb csücskéből a legdélibb csücskébe autózott rekordot jelentő idő alatt. 

Forrás: metro.co.uk

A Land’s End és John O’Groats nevű pontok közötti távolság 1340 kilométer és egy Thomas Davies nevű sofőr ezt kilenc óra 36 perc alatt leautózta.


Forrás: metro.co.uk

Utazása során legalább 50 sebességmérő kamerán jutott túl úgy, hogy nem kapott bírságot. Az eset még 2017-ben történt és a férfi akkor hat hónapot várt a bejelentésével, hogy elkerülje a lehetséges rendőri intézkedéseket, de úgy tűnik, hogy nem úszta meg így sem. A férfit most fogják bíróság elé állítani, mert szimplán az átlagsebesség kiszámolásával a rendőrség úgy látja, hogy biztosan gyorsan hajtott végig Anglia és Skócia útjainak nagy részén. Állítólagosan egyébként még hamis rendszámtáblákat is használt, így úszta meg a traffipaxokat.

Az ügyészség szerint Davies mindössze egyetlen alkalommal állt meg a 9 óra során, egyébként végig taposta a pedált, hogy biztosan megdöntse az 1984-ben beállított korábbi rekordot. A tökéletes megtervezett útról az ügyész véleménye az, hogy átlagos sebességgel, átlagos forgalom mellett legalább 15 óra kellene megtenni a távolságot. A beállított rekordot Davies egy, az autójába szerelt mérőeszközzel bizonyította, pont ez lesz majd most ellene az ügyben. A hatóságok szerint nem csak önmagát, de másokat is veszélybe sodort.

Főleg azért, mert az átlagos sebessége 130 kilométer körül volt végig az úton, ami azt is jelenti, hogy valahol ennél sokkal gyorsabban kellett haladnia. Davies autóját még 2018-ban át is kutatták, amikor megtalálták a beépített extra benzintartályt, amelyet arra használt, hogy tankolni se kelljen megállnia. Ezenkívül több sebességmérőt érzékelő eszközt is találtak nála, amelyek használatát a férfi akkor és most is tagadta. Akárhogy is, Davies elérte célját, bekerült a hírekbe és a rekordok könyvébe is. (napmintnap.com)

 

Kommentek

h i r d e t é s