h i r d e t é s

Beszakadt egy híd Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Beszakadt egy híd Esztergomban

2020. november 11. - 14:24

 

A felújítás várat magára, mert az önkormányzat a hídra elkülönített pénzt másra költi.

A történet savát-borsát az adja, hogy a cikk tárgyát képező híd felújítására megvolt a forrás egészen 2020. október elejéig, amikor is az önkormányzat egy tollvonással elvette a felújítási pénzt, hogy azt az élményfürdő rezsijére költhesse.

A 2020. évi költségvetésben, a K 6.52-es költségvetési soron 58 millió forint olvasható a Fárikúti híd felújításának kivitelezésére.

2020. október elején az önkormányzat Pénzügyi Osztálya kiadott egy olyan fedezetigazolást, amely az "Aquasziget Élményfürdő üzemeltetése 2020.10.02-2021.01.04-ig terjedő átmeneti időszakra" tárgyú, bruttó 30 millió forintos beszerzési eljárás járulékos költségeire fedezetként éppen a Fárikúti híd felújítási költségeit adja meg. 

Gondolom úgy dübörög az élményfürdő, hogy az esztergomiak is csak sorsolással tudnak bejutni.
Bizonyára ez is egy olyan eset, amikor "melyik ujjamat harapjam meg"… nyilván nem elég csavaros az észjárásom ahhoz, hogy megértsem, milyen logika alapján lehet elodázni egy beszakadt híd felújítását csak azért, hogy a sosem volt nyereséges élményfürdőben legyen melegvíz és áram, miközben a hídon emberek járnak haza vagy éppen dolgozni. 
Vagy esetleg a Fideszre jellemző urizálásokból is vissza lehetett volna venni, lehet, hogy nem idén kellett volna lecserélni a városházi porcelánokat, vagy több mint 500 ezerért venni egy darab "telekommunikációs eszközt".

És ezen a ponton hívom játékra a kedves olvasót! A híd felújítására 58 millió forint volt kiírva, az élményfürdőre 30 millió forint kell. Hová kerül a maradék 28 millió?

Nem újítják fel egy ideig a Fárikúti hidat sem

A patkó alakú, kőfallal kiépített forrásnál pedig érdekességképpen érdemes felidézni annak legendáját is.
"Vaskapu kastélyának ura lányát hívták Fárinak, aki szerelmes lett egy pásztorlegénybe, és ennél a kútnál kapta rajta az apa a szerelmeseket. A hirtelenharagú atya haragjában megölte a lányát. Amikor eltemette Fárit, a sírból forrás fakadt, és ez lett a Fári-kút, amiből a legenda szerint minden évben Fári halálának napján véres hab folyik. (Valószínű a vastartalom miatt kapja azt a vöröses szint...)"

Legenda van, híd annál kevésbé

Képek forrása: Bádi Gábor


 

Kommentek

h i r d e t é s