h i r d e t é s

Bennégett Teslájában egy férfi, mert a rendszer lezárta az ajtókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bennégett Teslájában egy férfi, mert a rendszer lezárta az ajtókat

2022. május 27. - 13:31

Megkezdődött a 2019-es tragédia pere: egy férfi bennégett Teslájában, amikor az autóval balesetet szenvedett, a Tesla kigyulladt, a rendszer pedig lezárta az ajtókat, melyet még a rendőrség sem tudott felfeszíteni.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/ Adam Khan

Megkezdődött a 2019-es tragédia pere – Omar Awan életét vesztette, miután 2019-ben balesetet szenvedett a floridai Broward megyében, s bár a rendőrség azonnal a helyszínre sietett, ők sem tudták kiszabadítani az égő autóból a balesetet szenvedett férfit.

Felesége, Liliana pert indított férje halálának ügyében, az általa benyújtott kereset szerint ugyanis a Tesla volt a hibás, amiért a rendszer megakadályozta, hogy a mentők és a rendőrök kiszabadítsák az égő autóból a férfit. Habár a Tesla még mindig tagadja felelősségét az ügyben, a rendőrségi jelentésben is az ajtókilincsek hibájáról számoltak be.

A rendőr megosztotta, hogy a Tesla Model S oly módon lett kialakítva, hogy egy esetleges ütközés során automatikusan ki kellene nyílniuk az ajtóknak, ám “ebben a balesetben nem így történt”. Mivel a baleset következtében a jármű kigyulladt, nem tudtak annyira közel férkőzni az autóhoz, hogy betörhessék az ablakokat és kiszabadítsák a balesetet szenvedett férfit.

Az orvosszakértő is megállapította, hogy a férfi füstmérgezésben halt meg, nem pedig annak következményeképp, hogy balesetet szenvedett a Teslával. Özvegye keserűen nyilatkozott a héten, s úgy fogalmazott, férjét meg lehetett volna menteni, ezért azt akarja elérni, hogy mindenki tudja, a “futurisztikus autóknak is vannak előnyei, de hátrányai is”, erről pedig meglátása szerint mindenkinek tudnia kell. Az Independent megkereste az ügyben a Teslát is, ám eddig nem érkezett válasz a vállalattól. (liner.hu)

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky