h i r d e t é s

Bencsik András: Demeter Szilárd írása kifogástalan, semmi szerencsétlen nincsen benne

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bencsik András: Demeter Szilárd írása kifogástalan, semmi szerencsétlen nincsen benne

2020. december 01. - 14:59

 

Lényegében piedesztálra emelte a kormánypárti publicisták keménymagja a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának írását.

Bencsik András - Forrás: 168ora.hu

Ugyan Bayer Zsoltot nélkülözniük kellett hétfő este a Hír TV Sajtóklub című műsorának nézőinek, de erős mondatokban így sem volt hiány. Természetesen téma volt a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának gázkamrázós írása is. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Demeter Szilárd azt a bűnt követte el, hogy kimondta, bűnös nép vagyunk a Nyugat szemében, „mert ránk akarják ereszteni ezt a rettenetes migránstömeget”. Szerinte az írást túlérzékenységből kifogásolták a magyarországi zsidó szervezetek. Úgy gondolja, kár volt eltüntetnie a főigazgatónak az írást, mert talán túlzó volt a megfogalmazás, de teljesen igaza van. 

Óvodás színvonalúnak nevezte azt a vitát, hogy kihez szabad magunkat hasonlítani. "A zsidók szenvedéséhez nem hasonlíthatjuk magunkat, de reméljük, a bantu négerekhez vagy a kihalt gepidákhoz szabad."

"Nem bántani akart Demeter Szilárd. Épp ellenkezőleg, védeni akart."

Szerinte az írás kifogástalan, "nem volt abban semmi szerencsétlen fogalmazás, az úgy volt helyes, ahogy volt." Egyúttal reményét fejezte ki, "hogy az a nagy fájdalom" ami ebben az írásban megfogalmazott, az nem teszi teszi tönkre a karrierjét. 

A Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője kifejtette, ő maga nem fogalmazott volna olyan élesen, ahogy azt Demeter Szilárd tette. Néző László szerint a főigazgató talán nem mérte fel, milyen következményei lesznek az esszének, "egyébként az írásával túl sok baj nincsen, abban van igazság." Kifogásolta, hogy amikor az összellenzék a borsodi időközi választáson Bíró László mögé állt, akkor a Mazsihisz néma maradt. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s