h i r d e t é s

Bejelentették, mikor kezdi vizsgálni a WHO a Szputnyik és a Sinopharm vakcinát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bejelentették, mikor kezdi vizsgálni a WHO a Szputnyik és a Sinopharm vakcinát

2021. április 23. - 07:13

 

Az Európai Gyógyszerügynökség is vizsgálni kezdi az orosz oltóanyagot.

Szputnyik V vakcinák - Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május 10-én kezdik meg közösen az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakértőivel a Szputnyik V Covid-19 elleni védőoltás gyártási eljárásának vizsgálatát – jelentette be a WHO.

"A megfelelő gyártási gyakorlatra vonatkozó felülvizsgálat május 10-től június első hetéig tart" – közölte az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete a Reuters hírügynökség megkeresésére.

A WHO és az EMA közös szakértői csoportja jelenleg az orosz Gamaleja intézet által kifejlesztett Szputnyik V megfelelő klinikai gyakorlatát ellenőrzi – közölte még a WHO.

A WHO szakértői április 26-án tárgyalják a Sinopharm kínai gyógyszergyár védőoltását a sürgősségi felhasználásra jóváhagyott vakcinák listájára történő esetleges felvétel szempontjából.

Ezt követi május 3-án a Sinovac kínai gyógyszergyár vakcinájának a vizsgálata.

"Néhány nappal későbbre várjuk a döntést" – közölte a WHO.

A WHO eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca/Oxford és a Johnson and Johnson vakcináját hagyta jóvá, elfogadva azok biztonságosságát és hatásosságát, útmutatót nyújtva ezzel az egyes országok gyógyszerfelügyeleti szerveinek. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s