h i r d e t é s

Bábszínház

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bábszínház

2021. február 18. - 16:10

 

Most a Momentum az LMP (miután az elvérzett), Fekete-Győr az új Schiffer András.

Fekete-Győr, akinek egész habitusa Orbánra hajaz, Fekete-Győr, aki a NOlimpia sikere után szép csendben átformálta a párttá alakult mozgalmat, megszabadult jórészt mindenkitől, akivel együtt indult, kirúgta, vagy Brüsszelbe küldte őket, jó messzire a párt környékéről, és kétes alakokkal helyettesítette őket, mint a volt fideszes-jobbikos Körömi Attila.

Most pedig szép csöndben szét fogja zülleszteni az ellenzéki egységet.

Ez a feladat. (Pártfeladat?)

Hadházy és Szél nem tudott jobbat kitalálni, mint, hogy a Momentum színeiben indul. Ugyanezt művelték négy éve az LMP-vel. Mindkét pártnak csak húzó névként van/volt rájuk szüksége. Aztán majd kiakolbólintják őket, mint legutóbb. Akár nyernek, akár nem. Hadházy és Szél két végtelenül rokonszenves, tisztességes, rengeteget brusztoló ellenzéki politikus. Karakterük és képességeik szerint kevésbé konzulnak vagy szenátornak, inkább néptribunnak valók.

Mindkettő remek ombudsman lenne.

Sajnos menthetetlenül amatőrök, akik nem látják át, hogy sötét erők rendre politikai machinációk céljára használják fel őket.

A Monemtum Hadházyt Zuglóban indítja, ahol legutóbb Tóth Csaba, az MSZP jelöltje futott be. Simán, szarrá verve a fideszes ellenfelét.

A két párt rögtön egymásnak is ugrott.

A kérdés: miért kell két ellenzéki jelöltet egymás ellen indítani, a Fidesz malmára hajtva a vizet, ahelyett, hogy Hadházyt egy billegő kerületben jelölnék, melyet az ellenzék javára fordíthat? A válasz sajnos általában az ellenzéki pártok érdekviszonyaiban, speciálisan a Momentum létében található.

Felmerülnek itt általánosabb kérdések is.

Az ellenzéki pártok mással is el lesznek foglalva, mint egymás kiszorításával? 
Ez az ellenzék akarja megverni Orbánt? Ez az ellenzék meg akarja verni Orbánt? 
Azt már föl sem vetem, hogy hogyan fognak kormányozni?


 

Kommentek

h i r d e t é s