h i r d e t é s

Az ország nagy részén fülledt, meleg időre készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ország nagy részén fülledt, meleg időre készülhetünk

2022. május 25. - 05:47

Szerdán kora nyárias időre készülhetünk, lesz, ahol ismét a 30 fokot közelíti a csúcshőmérséklet. A helyi zivatarok is a nyarat idézik, de a hétvégén már jóval hűvösebb napok várnak ránk!

Ma egy hidegfront éri el az országot, hatására délutántól ismét zivatarok kialakulására lehet számítani: először az Észak- Dunántúlon és az északi megyékben, majd az Alpokalján és másutt is egyre többfelé. A déli megyékben heves zivatarok kialakulása is várható, amelyek mellé erősen viharos széllökés (> 90 km/h, néhol akár 100 km/h körüli vagy azt meghaladó széllökés sem kizárt), jégeső (> 2 cm) és intenzív csapadékképződés társulhat. A kialakult gócok kelet felé haladnak, így az Alföldön, északkeleten csütörtök hajnalig is kitarthat a zivatartevékenység.

Orvosmeteorológia

Szerdán egy hidegfront előterében az ország nagy részén fülledt, meleg időre készülhetünk, így koncentrálási problémák, fáradékonyság jelentkezhetnek, csökkenhet a teljesítőképesség. A párás, meleg levegő miatt legyesknél légszomj, rosszullét is előfordulhat.

Északnyugaton már a hidegfront érezteti hatását, így errefelé fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.

A szelesbb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak.

Záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota, így nekik ilyenkor érdemes zárt térben tartózkodni.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky