fbpx Az Orbán-kormánynak is üzent Ferenc pápa | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az Orbán-kormánynak is üzent Ferenc pápa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Orbán-kormánynak is üzent Ferenc pápa

2021. június 21. - 06:00

 

Az otthonukat elhagyni kényszerülő menekültek iránti könyörületre szólított Ferenc pápa vasárnap, a menekültek világnapján, és humanitárius folyosók létesítését szorgalmazta az otthonukat elveszítők és az éhezők számára Mianmarban.

Ferenc pápa - Forrás: DW

A menekültek világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 2001-től tartja meg minden évben. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) adatai szerint a világban meghaladja a 82 milliót a háborúk, erőszak, üldözés miatt otthonukból menekülők száma. A menekültek világnapjának estéjén Olaszország több intézménye épületét kék színnel világítják meg, köztük a római parlament felsőházát is.

Az egyházfő kijelentette, hogy "meg kell nyitni a szíveket" a menekültek előtt.

"Magunkévá kell tennünk szomorúságukat és örömüket, tanuljunk bátor kitartásukból, és így mindannyian hozzájárulunk egy emberségesebb közösség, egyetlen nagy család létrehozásához" - mondta a pápa.

Ferenc pápa szokása szerint az Apostoli Palota Szent Péter térre néző ablakából mondta el beszédét. Bejelentette, hogy csatlakozik Mianmar püspökeihez, akik felhívásukban a nemzetközi közösségtől kértek segítséget az ázsiai ország több ezer otthon nélkül maradt és éhező számára. A pápa emlékeztetett, hogy a püspökök humanitárius folyosók felállítását szorgalmazták, valamint azt, hogy a templomok, pagodák, kolostorok, szentélyek és az iskolák, kórházak is semleges, védett helyszínnek számítsanak. (MTI) / Mfor


 

h i r d e t é s

Kommentek