h i r d e t é s

Az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugsága a rezsicsökkentés

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugsága a rezsicsökkentés

2022. augusztus 11. - 07:01

Ez arra a hazugságra épült, hogy az oroszok – puszta barátságból – olcsóbban adják nekünk a gázt, mint másoknak. - írja Hadházy Ákos

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Ebből következik az a hazugság, hogy azért kell jóban lenni a Kremllel (vagyis kiszolgálni Putyin érdekeit), mert ebből lesz az olcsó energia. Mostanra eljött az igazság pillanata, hiszen a rezsicsökkentésnek vége, ezek szerint nincs is olcsó orosz gáz, és természetesen nem az energia miatt kell a háborús agresszort kiszolgálni.

Ahogy Bibó István mondta: a politikában „lehet itt-ott hazugságokat mondani, de nem lehet hazugságra politikai konstrukciókat, politikai programot felépíteni.” Amikor pedig a miniszterelnök azt találta mondani, hogy az átlag feletti energiafogyasztó magára vessen, oldja meg, hogy kevesebbet fogyasszon vagy keressen többet, akkor egy egész politikai konstrukció csődjét ismerte be. 

Persze, korábban is lehetett tudni, hogy a rendszer nem fenntartható, kormányrendelettel valójában nem lehet felülírni a világpiaci folyamatokat. A hátterben ment is a trükközés, például az áram árát úgy alakították, ahogy az Mészáros Lőrincnek épp a legkedvezőbb volt: ha éppen erőművet vett, akkor az energia volt drágább, mikor azt eladta és áramszolgáltatót vásárolt, akkor az úgynevezett rendszerhasználati díj.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s