h i r d e t é s

Az önkormányzatok tanácsrendszerré züllesztése folyamatban van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az önkormányzatok tanácsrendszerré züllesztése folyamatban van

2022. április 06. - 15:10

Karácsony Gergely szerint érdemes arra felkészülni, hogy nem lesz többé főpolgármester-választás

A választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni – mondta a hvg.hu-nak Karácsony Gergely főpolgármester, aki azt is bejelentette, hogy a tavasz végi, nyár eleji tisztújításon nem indul a Párbeszéd társelnöki pozíciójáért. Maga helyett – ha elvállalja – Tordai Bencét, a párt parlamenti képviselőjét ajánlja majd.

Szerinte érdemes arra is felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások olyan formában, ahogy megszoktuk.

Úgy vélte, könnyen előfordulhat, hogy a régi tervet megvalósítva megszüntetik a közvetlen főpolgármester-választást. „Eddig minden ciklusban tettek egy lépést afelé, hogy a tanácsrendszer szintjére züllesszék le az önkormányzatiságot” – fogalmazott.

Karácsony Gergely a választás előtt arról beszélt, hogy szerinte felülmérik rendszeresen a Fidesz támogatottságát, ezért arra számít, hogy szoros lesz a verseny a két nagy tömb között. 

Őszintén hittem abban, hogy jó eredményt érünk el

– mondta utólag, azt is megjegyezve, hogy abban bízott, az ellenzéki pártok közeledése kiterjed a választópolgárokra is. Úgy vélte, érdemben nem befolyásolta volna az eredményt, ha valaki más vezeti a hat párt alkotta tömböt. Márki-Zay Péter jelölésében volt kockázat, de igazságtalan és méltánytalan lenne csak rajta elverni a port – jegyezte meg.

Úgy fest, a Fideszt nem lehet megverni azzal az üzenettel, hogy a választó egy anti-Fideszt kap helyette. A „nem a Fidesz” stratégia nem működik

– fogalmazott. (rtl.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s