fbpx Az OLAF METRÓ jelentését csak a kormány nem akarja kiadni | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az OLAF METRÓ jelentését csak a kormány nem akarja kiadni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az OLAF METRÓ jelentését csak a kormány nem akarja kiadni

2017. január 25. - 16:48

 

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője levélben fordult az M4-es metró beruházással érintett összes magyar hatóság vezetőjéhez, beleértve Orbán Viktor miniszterelnököt és Polt Péter legfőbb ügyészt is, kérve őket, hogy hozzák nyilvánosságra a beruházással kapcsolatos OLAF-vizsgálat eredményeit. - írja a Magyar Nemzet

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője levélben fordult az M4-es metró beruházással érintett összes magyar hatóság vezetőjéhez, beleértve Orbán Viktor miniszterelnököt és Polt Péter legfőbb ügyészt is, kérve őket, hogy hozzák nyilvánosságra a beruházással kapcsolatos OLAF-vizsgálat eredményeit. - írja a Magyar Nemzet

Az európai parlamenti képviselő azután fordult a magyar hatóságokhoz, hogy megkapta Giovanni Kesslernek, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának válaszát, amelyben egyértelművé teszi, hogy a magyar hatóságok dönthetnek a jelentés nyilvánosságra hozataláról.

Tekintettel arra, hogy számos magyar hatóság szerepel az érintettek között, illetve számos magyar kormányzati szerv kapott tájékoztatást a vizsgálat eredményeiről, a Párbeszéd képviselője kivétel nélkül mindegyik szervet megkereste levelével. Jávor szerint erre azért volt szükség, hogy elkerülhető legyen a titkosság fenntartása miatti hatósági egymásra mutogatás.

Jávor Benedek szerint a magyar hatóságok válasza meg fogja mutatni, hogy a Fidesz-kormány valójában mennyire érintett a csalássorozatban. Ha az OLAF jelentését nem hozzák teljes egészében nyilvánosságra, az annak a jele, hogy a kormányzat csak propaganda- és politikai manipulációs eszközként tekint a nyomozati anyagra – teszi hozzá.

Forrás: Magyar Nemzet (mno.hu)

Fotó: Népszava

CIVILHETES szerkeszt: K. Toók László

 


 

Kommentek

h i r d e t é s