h i r d e t é s

Az ökölvívó szövetség eljárást indít a 840 milliós ifjúsági vébé miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ökölvívó szövetség eljárást indít a 840 milliós ifjúsági vébé miatt

2018. október 30. - 19:39

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) eljárást indít az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt. 

Orbán Viktor miniszterelnök és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSz) elnöke találkozója az Országházban 2017. október 5-én. A megbeszélésen Erdei Zsolt bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját. - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely/MTI/MTVA

Arról már korábban, az elnökség pénteki ülésén döntöttek, hogy megvonják Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendeltek el.

A MÖSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy 

„az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket”.

A MÖSZ vezetősége felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja.

Az ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt a női válogatott világbajnoki részvétele is veszélybe került. Korábban Győr felajánlotta Erdeiéknek, hogy  a város támogatásként ingyen adna helyet a rendezvénynek, de amikor a város vezetése jelezte, hogy szeretnének benne lenni a szervezésben, a tárgyalások elakadtak. A 24.hu korábban arról írt, hogy a Duna Aréna ötlete attól a Balogh Sándortól származott, aki amellett, hogy az ökölvívó-szövetség elnökségi tagja, egyben a Duna Aréna  üzemeltetéséért és hasznosításáért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt. (444.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky