h i r d e t é s

Az MSZP szerint Orbán elszólhatta magát az uniós tagság felmondásáról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az MSZP szerint Orbán elszólhatta magát az uniós tagság felmondásáról

2017. augusztus 29. - 12:45

 

Kevesen vették észre, de Orbán Viktor legutóbbi tusványosi beszédében mintha megüzente volna, ha hatalomban maradnak, Magyarország bizonyosan nem marad az Európai Unió tagja – írta Ujhelyi István vasárnapi közleményében. - számolt be a pestisracok.hu.

Forrás: pestisracok.hu

Az MSZP alelnöke hozzátette, Orbán Viktor meglehetősen egyértelmű volt mikor arról beszélt, 

hosszú éveket áldoztunk erre az életünkből, nem is sikertelenül, jól állunk. Egy mozaikkocka nincs a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat.

Az MSZP közleményében azt írja, véleményük szerint ismét megerősítést nyert, hogy a 2018-as választás tétje nem más, mint hogy Orbánisztánt vagy Európát választjuk.

Úgy látják, a Fidesz fő művének utolsó mozaikkockája vállaltan az Uniós tagság felszámolása és a putyini mintájú féldiktatúra vasbetonba öntése.

Ujhelyi István felidézte, Botka László miniszterelnök-jelölt meghívására szombaton Szegeden megjelent baloldali politikusok, polgármesterek és közgondolkodók is egyetértettek abban, hogy az Orbán-kormány diplomáciai ámokfutása csak az EU-ból való kilépés tesztüzeme.

Mint fogalmazott,

a Fidesz politikusai lopakodva ágyaznak meg az Unióból való kilépéshez, a “Brüsszel” elleni plakáthadjárat ennek csak a kirakata.

A politikus hozzátette, véleménye szerint Orbán már 1999-ben is arról beszélt, hogy „van élet az EU-n kívül is“, majd a szélsőjobboldalnak kikacsintva nemrég már gyarmatosításról szónokolt és kéjesen tűrte, hogy egykori polgári körös szövetségesének, Vona Gábornak a párttársai uniós zászlót égessenek, vagy épp kidobják az EU lobogóját a Parlament ablakán.

Kövér László pedig nemrégiben arról beszélt, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy miként kéne az Unióból „szépen lassan, óvatosan kihátrálni“.

Lázár János kancelláriaminiszter még ennél is konkrétabban fogalmazott, amikor jelezte, ha most lenne a csatlakozási népszavazás, vagy nem menne el voksolni, vagy pedig egyenesen nemmel szavazna.

Ujhelyi úgy fogalmazott,

hogy a kocsmai stílust kedvelő Orbán-hívők is értsék az üzenetet, a nemzeti együttműködés töltőtolla, Bayer Zsolt is megmutatta az utat,

amikor azt mondta,

ott kell hagyni az Uniót, ezt az egész ótvaros disznóólat, ott kell hagyni a francba, le kell zárni a határainkat, azok meg ott rohadjanak meg!

A közleményben a szocialisták hangsúlyozzák, ők maradnak európai demokraták, akik vallják, hogy Magyarország helye egy erős és együttműködő európai közösségben van. Az EU működését és hatékonyságát javítani kell, de szemben Orbánék szándékával állítják, hazánk nem lehet Európa ellenzékében.

A 2018-as választás tétje tehát nem más: Orbánisztán vagy Európa. Mi, Botka László vezetésével Európát választjuk

– fogalmazott a közleményben Ujhelyi István.

pestisracok.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s