h i r d e t é s

Az IT eszközök kivezetésének racionális és fenntartható módja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az IT eszközök kivezetésének racionális és fenntartható módja

2021. január 27. - 12:50

Ebben a cikkben az IT eszközök kivezetésére vonatkozó fejlett, előremutató és fenntartható metódusát mutatjuk meg. Igyekszünk továbbá rávilágítani arra, hogy maga a kivezetés nem feltétlenül kell, hogy hulladéktermeléssel járjon együtt. Vágjunk is bele, nézzük meg az IT eszközök kivezetésének 21. századi módját!

Forrás: szerverhaz.hu

A kivezetés önmagában még nem kell, hogy megsemmisítést jelentsen

Kétségtelen, hogy az egyes IT infrastruktúra-eszközök kivezetése egy idő után elkerülhetetlen bármilyen vállalkozás életében. Elvégre a hatékonyság fenntartása érdekében muszáj lépést tartani a modern megoldásokkal.

Viszont maga a kivezetés nem kell, hogy automatikus módon megsemmisítést jelentsen. Vagyis a szóban forgó IT eszközök nem feltétlenül a szemétbe valók. Mindjárt rátérünk azokra az előremutató és fenntartható megoldásokra, amelyek lényegesen racionálisabb alternatívát kínálnak.

Vegyük át gyorsan a teljes életciklus menedzsment fogalmát

A teljes életciklus menedzsment gyakorlatilag egy-egy eszköz kicsit más funkcióban, ugyanakkor a lehető legváltozatosabb módon történő újbóli hasznosítását foglalja magába. Vagyis az adott IT eszközt nem kell a szemétre dobni, hanem teljesen más formában jelenthet hozzáadott értéket.

Mondunk erre mindjárt egy gyakorlati példát. Legyen szó példának okáért irodai IT eszközökről. Itt egy korábban telepített rendszer újból felhasználható akár, rövid távú bérletek, alkatrészként, illetve felújított és komplett formátumban is.

Minden csakis a hosszú távú gondolkodáson múlik. Ha tehát a cégünknél éppenséggel a korszerűsítés és a csere lehetősége merült fel IT eszközök terén, akkor az egyszerű kidobáson túl igyekezzünk fenntarthatóbb megoldásra törekedni.

Hatékony kivezetés plusz hasznot és hozzáadott értéket teremtve

Esedékessé vált az egyes IT eszközeink kivezetése? Akkor keressünk olyan felkészült szolgáltatót, aki szíves örömest vásárolja vissza a nekünk már nem kellő használt munkaeszközöket. Nem kell aggódni, maga az eljárás nem fog az adataink illetéktelen kezekbe történő jutásával járni.

A megoldás kidolgozásánál ehhez a cégünk adatbiztonsági protokolljának megfelelve kérjük, hogy a legkomolyabb tanúsítványokkal rendelkező adattörlő rendszerek legyenek alkalmazva a folyamat során.
Ezzel tehát több legyet üthetünk egy csapásra. Kényelmesen, gyorsan és hatékonyan tudjuk lecserélni a már nem kellő IT eszközöket és munkagépeket, miközben nem termelünk plusz hulladékot, az adataink pedig biztonságban maradhatnak.

Ezt hívják úgy, hogy gyakorlatilag minden egyes érintett nyerni fog az együttműködéssel. Úgyhogy nem is lehet kérdés, a kivezetés fenntartható módon történő megvalósítása igenis követendő eljárás.


Kommentelne? Kattintson ide!